Surse Digi 24: Adrian Streinu-Cercel ar putea candida din partea PSD pentru un loc în Senat

0
163

Surse din partid au confirmat pentru Digi24.ro discuțiile cu Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel. Acesta ar putea candida pe lista PSD pentru Senat în București, pe locul al doilea, după Gabriela Firea.

Adrian Streinu-Cercel ar fi cea de-a doua personalitate din zona medicală cooptată de PSD pentru un loc în Parlament după doctorul Alexandru Rafila care va deschide lista PSD la Camera Deputaților.

Viorica Dăncilă nu este pe lista pentru Parlament, Teodorovici are emoții

Conducerea PSD a avut, vineri, o discuție cu organizațiile județene despre listele propuse de acestea la alegerile parlamentare. Potrivit discuțiilor interne, fostul premier, Viorica Dăncilă, nu a fost propusă de nicio organizație pentru un loc în Parlament și, cel mai probabil, nu va fi pe lista partidului. Emoții are și fostul președinte executiv, Eugen Teodorovici, despre care surse din partid spun că nu ar fi pus pe lista PSD Tulcea.

De pe listă PSD pentru parlamentare lipsesc nume precum Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae sau Florin Iordache.

Din actuala conducere a partidului, Marcel Ciolacu va deschide lista deputaților la Buzău, Gabriela Firea lista de senatori la București, Sorin Grindeanu candidează cap de listă la Camera Deputaților în județul Timiș, iar Vasile Dâncu va candida pe prima poziție la Senat în județul Cluj.

În cadrul discuțiilor, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins listele propuse de organizațiile care au obținut rezultate proaste la alegerile locale. Liderii organizațiilor respective ar fi vrut să obțină un mandat de parlamentar.

De asemenea, în ședința a fost un schimb de replici între Ciolacu și fostul președinte al organizației Vrancea, Marian Oprișan, care și-ar fi dorit să candideze pentru un loc în Parlament.

Ciolacu i-a reproșat acestuia că a pierdut alegerile în județ pentru că a insistat să candideze pentru șefia Consiliului Județean. După ce i-a luat funcția de președinte al organizației Vrancea, unde acum Ciolacu ocupă funcția interimar, președintele PSD i-a transmis lui Oprișan că partidul va câștiga parlamentarele în județ și fără contribuția sa.

Discuțiile de vineri nu s-au finalizat, urmând ca negocierile să fie reluate la începtul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here