Știrea falsă care a pornit de la Mediafax și au preluat-o toți! Românii care se întorc din străinătate se vor supune noilor reguli

0
1807

Știrea inițială spunea așa: conform Proiectului de lege al stării de alertă, românii care se întorc din străinătate nu mai trebuie sa stea in carantina obligatoriu, ci trebuie sa prezinte un certificat medical care sa ateste ca nu au Coronavirus, potrivit ultimelor informații oferite de Mediafax.

Certificatul nu trebuie sa fie eliberat de mai mult de 48 de ore inainte de intrarea in țară și va fi prezentat organelor care efectuează controlul, la granița României. Acesta trebuie să fie tradus in română, de la aceasta obligație făcând excepție doar cei ce se întorc in România, de pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă sunteți suspect/ă de Covid-19, puteți fi totuși carantinat/ă sau izolat/ă. De exemplu, persoanele care nu prezintă acest document sau au intrat in contact cu persoane confirmate. Călătoriile cu avionul suferă si ele modificări pe timpul stării de alertă, Ministerul Transporturilor fiind in posibilitatea de a cere reguli speciale de igienă.

De asemenea, vor fi stabilite reguli de conduită și distanțare fizică, acestea fiind stabilite tot de minister. Legea cu măsurile care ar putea fi aplicate in starea de alerta a trecut miercuri de votul final din Parlament.

Surse din Parlament spun că știrea in care se spune că românii trebuie să prezinte un certificat medical care sa ateste ca nu sunt bolnavi de coronavirus când se întorc în România, este falsă. Amendamentul a fost respins!

Am intrat în starea de alertă!

Începând de astăzi, se instituie măsura izolării la domiciliu, împreună cu familia, pentru toate persoanele care vin din străinătate! Nu e nevoie de niciun certificat medical!

Pentru cei care nu pot sa stea izolați singuri sau nu vor să-și expună familia, pot solicita carantinare instituționalizată din partea autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here