Se opune vehement! „O propunere neserioasă, sincer, neserioasă”- Cîţu, despre propunerea lui Cioloş ca USR-PLUS să dea premierul

0
198

Premierul Florin Cîţu a catalogat drept „neserioasă” şi a respins, vineri, în cadrul unei conferinţe, propunerea avansată de Dacian Cioloş ca USR PLUS să nominalizeze viitorul candidat la funcţia de prim-ministru.

„O propunere neserioasă, sincer, neserioasă. Partidul Naţional Liberal este cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare partid politic din România, nu poţi să impui premier… Dacă în direcţia asta merg negocierile, deja le consider neserioase şi nu are niciun sens”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

Reamintim că Dacian Cioloş a susţinut vineri, la Cluj, în cadrul unei dezbateri cu contracandidaţii săi la şefia USR-PLUS, că cea mai bună modalitate prin care formaţiunea sa se poate asigura că vor fi făcute reforme este să le propună ei liberalilor şi UDMR-ului viitorul premier.

„Lansez o idee care poate părea provocatoare: cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că putem face reforme e să le spunem celor de la PNL şi UDMR să facem noi o propunere de premier care să îşi asume reformele în numele guvernului. Este Putere de împărţit, Parlamentul, Senatul, Camera Deputaţilor, astfel că poate exista echilibru de putere. Dacă nu vom avea garanţia că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL care face ce vrea cu noi, mai bine ne gândim la Opoziţie. Anticipatele nu depind doar de noi”, a afirmat Cioloş, potrivit G4Media.

„Noi dacă intrăm din nou la guvernare alături de PNL nu este că recâştigăm încrederea în PNL, ci că facem tot ce ţine de noi să aplicăm agenda de reforme. Dacă putem, mergem la guvernare, dacă nu – mergem în opoziţie. Există sau posibilitatea unei coaliţii precum cea de până acum, sau posibilitatea unei colaborări PSD şi PNL sau alegeri anticipate.

Eu aş începe cu varianta construirii coaliţiei de guvernare, dar USR PLUS dacă intrăm în jocul acesta ar trebui să aibă garanţii că putem face reforme sau încă o dată să punem pe masă un premier de USR PLUS”, a adăugat Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here