Scenariu ca în filmele cu proști: PSD anunță că măresc pensiile cu 200 de lei pentru săraci și cu 2.000 de lei pentru bogați

0
169

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, joi, că a semnat şi trimis în circuitul de avizare două OUG – una vizează majorarea alocaţiilor, iar cea de-a doua majorarea punctului de pensie şi a pensiei minime.

Pensiile speciale sunt indexate cu pensia minimă, atfel pensionarii săraci vor primi 200 de lei la pensie iar pensionarii bogați vor primi 2000 de lei. Anual dispar din bugetul de stat peste 1 miliard de euro, bani destinați pensionarilor speciali.

”Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de GUvern”, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, Marius Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că cea de-a doua OUG semnată vizează pensiile. 

”Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Ministrul Marius Budăi a mai spus că salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie, 2.550 de lei.

Impactul bugetar al majorării pensiilor, de la 1 ianuarie, este de 11 miliarde suplimentar şi 1,9 de miliarde suplimentar la alocaţii, precum şi 225 de milioane, pentru a 13-a indemnizaţie a persoanelor cu dizabilităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here