Rusia amenință că rupe relațiile cu SUA după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”

0
73

Rusia amenință că rupe relațiile cu Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin „criminal de război” și „dictator criminal”, relatează The Guardian citată de Digi24.ro. 

Ministerul rus de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul SUA la Moscova. și i-a înmânat o notă de protest față de declarațiile „inacceptabile” ale lui Biden. Rusia a informat SUA că legăturile dintre cele două țări sunt pe punctul de a fi rupte.

„Astfel de declarații ale președintelui american, nedemne de un om de stat de un rang atât de înalt, duc relațiile ruso-americane în pragul rupturii”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Săptămâna trecută, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, Biden a declarat că îl consideră pe Putin „criminal de război”, urmare a invaziei declanșate de președintele rus asupra Ucrainei.

Declarația a stârnit o reacție vehementă a Kremlinului, care a spus că este o „retorică inacceptabilă și de neiertat”.

A doua zi, însă, Joe Biden a spus că liderul de la Kremlin este un „ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean” și un „dictator criminal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here