PSD si PNL nu indraznesc insa sa adopte certificatul verde din teama de a nu pierde și mai multă popularitate, deși este explozie de cazuri în Europa

0
110

Epicentru actual al pandemiei de COVID-19, Europa a depasit pragul de 100 de milioane de cazuri inregistrate de la descoperirea virusului in decembrie 2019, mai mult de o treime din totalul contaminarilor de pe glob, potrivit unei numaratori realizate de agentia France Presse sambata, la orele 18.45 GMT, citata de Agerpres.

Cele 100.074.753 de contaminari identificate in regiunea europeana (52 de tari si teritorii, de la tarmul Oceanului Atlantic pana in Azerbaidjan si Rusia) reprezinta mai mult de o treime din cele 288.279.803 de cazuri detectate in lume de la inceputul pandemiei.

Cu peste 4,9 milioane de contaminari inregistrate in ultimele sapte zile, (cu 59% mai mult decat saptamana precedenta), regiunea se confrunta in prezent cu niveluri de contaminare fara precedent.

Cu exceptia microstatelor, primele zece tari cu cea mai mare incidenta (numar de cazuri pe sapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate in Europa, incepand cu Danemarca (incidenta de 2.045), Cipru (1.969) si Irlanda (1.964).

In Franta, peste un milion de cazuri (1.103.555) au fost detectate in ultimele sapte zile, aproape 10% din numarul total de cazuri inregistrate in tara de la inceputul pandemiei.

Printre cele 52 de tari si teritorii care alcatuiesc regiunea Europei, 17 dintre ele si-au doborat in ultimele zile recordul de cazuri depistate intr-o saptamana.

Aceste date se bazeaza pe bilanturile comunicate zilnic de autoritatile sanitare din fiecare tara. O proportie semnificativa din cazurile mai putin grave ori asimptomatice raman nedetectate, in pofida intensificarii depistarii in multe tari de la inceputul pandemiei, dupa descoperirea virusului la sfarsitul anului 2019. In plus, politicile de testare difera de la o tara la alta.

Pe continentul european, accelerarea contaminarilor nu este insotita, deocamdata, de o crestere a deceselor. O medie de 3.413 decese zilnice au fost inregistrate in Europa in ultimele sapte zile, in scadere cu 7% fata de saptamana precedenta. La cel mai inalt nivel, aceasta cifra ajunsese pe continent la 5.735 de decese pe zi, in medie, in ianuarie 2021.

Populatia europeana este usor mai vaccinata decat media mondiala. Astfel, 65% dintre europeni sunt cel putin partial vaccinati, dintre care 61% sunt complet vaccinati, fata de 58% si, respectiv, 49% din populatia lumii, potrivit datelor compilate de site-ul „Our World in Data”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here