PSD depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în 14 iunie: ”Eșec în privința PNRR”

0
160

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în plenul Parlamentului, că formațiunea politică pe care o conduce va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu în data de 14 iunie.

“Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, a spus Marcel Ciolacu în timpul dezbtaerilor din Parlament pe tema PNRR.

De asemenea, PSD arată într-un comunicat de presă că ”Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate”.

”În pofida repetatelor apeluri ale PSD pentru organizarea unei ample dezbateri între partidele parlamentare, astăzi s-a făcut dovada că Guvernul Cîțu nu dorește o astfel de colaborare și ascunde cu premeditare ceea ce ar trebui să fie Planul Național de Redresare și Reziliență.

Tot ceea ce se știe în legătură cu acest subiect e că Guvernul a pregătit un Plan diabolic de austeritate, sub forma unui acord de tip FMI, pe care vrea să-l împacheteze în poleiala europeană a PNRR.

În loc să vină cu proiecte clare pentru a lua banii puși gratuit de Europa la dispoziția României, Guvernul e mai preocupat să amaneteze viitorul țării pentru un nou împrumut de 15 miliarde de euro, pe lângă cele 31 deja împrumutate până în prezent.

Pentru acest nou împrumut, Guvernul își asumă, din proprie inițiativă, în fața Comisiei Europene, condiții anti-sociale, de sărăcire severă a populației pe termen lung: înghețări de pensii și salarii, creșterea vârstei de pensionare, creșterea taxelor pentru firme și pentru populație.

PSD nu poate fi de acord sub nicio formă cu un astfel de plan. PSD nu va vota sub nicio formă astfel de măsuri. PSD va depune o moțiune de cenzură pentru a împiedica Guvernul să pună în aplicare strategia ascunsă de distrugere a bunăstării poporului român” – se arată într-un comunicat de presă al PSD, citat de Stirileprotv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here