PSD continuă mascarada pe Legea carantinei. După ce ieri a votat proiectul, Ciolacu spune azi că a descoperit „orori juridice” în lege

0
23

Preşedintele Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor, Marina Ioana Alexandru, a declarat în timpul dezbaterilor de vineri de la Comisia Juridică din Senat, privind proiectul de carantinare şi izolare, că acesta “încalcă într-o formă flagrantă drepturi şi libertăţi fundamentale” și că nu sunt specificate clar condiţiile de carantinare a bunurilor, precizând că oamenii nu pot fi privaţi de mijloacele de comunicare directe, cum ar fi telefonul mobil, tableta, potrivit Agerpres

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a scris vineri pe Facebook că PSD a descoperit „orori juridice” în Legea carantinei pe care tot PSD a modificat-o și a votat-o joi în Camera Deputaților. Legea va trebui adoptată sâmbătă în Senat, cameră decizională, pentru a trece de Parlament.

Loading...

“Având în vedere că această lege vizează un spectru larg pentru orice situaţie epidemiologică, noi considerăm că este prematur şi impropriu şi nu se poate asigura un cadru legislativ corect şi complet şi acoperitor în condiţii de securitate a vieţii într-un timp atât de scurt. Sunt necesare discuţii mai ample care să aibă în centrul atenţiei drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului. (…) Vă cer să priviţi cu foarte multă responsabilitate acest aspect, pentru că, aşa cum e el de la Camera Deputaţilor, cu toate amendamentele aduse, încalcă într-o formă flagrantă drepturi şi libertăţi fundamentale”, a susţinut ea.

Marina Ioana Alexandra a spus că nu sunt specificate clar condiţiile de carantinare a bunurilor iar că oamenii nu pot fi privaţi de mijloacele de comunicare directe, cum ar fi telefonul mobil, tableta.

Preşedintele Asociaţiei precizează că persoanele asimptomatice trebuie să aibă dreptul să fie carantinate atât la domiciliu, cât şi într-o unitate sanitară privată.

“La acest moment nu se poate da un cadru generic, ţinând cont că fiecare persoană poate suferi de anumite alte afecţiuni. (…) Deci trebuie ţinut cont în lege astfel încât să fie imbatabilă la CCR sub absolut toate aspectele. Nu se poate ca într-o noapte sau în câteva ore să se facă un text de lege atotcuprinzător. (…) S-au făcut abuzuri impardonabile în această perioadă. Statul este incapabil să asigure condiţiile elementare de igienă, astfel încât lumea să nu se îmbolnăvească. Până la acest COVID, am avut multe alte cazuri şi internări din cauza infecţiilor culese din spitale pe diverse motive datorate lipsei de igienă”, a afirmat aceasta.

Ea a anunţat că a depus o serie de amendamente, în numele organizaţiei pe care o reprezintă, împreună cu senatorul PMP Vasile Cristian Lungu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a scris vineri pe Facebook că PSD a descoperit „orori juridice” în Legea carantinei pe care tot PSD a modificat-o și a votat-o joi în Camera Deputaților. Votul dat ieri a avut loc după o discuție între Marcel Ciolacu și Raed Arafat. Legea trebuie adoptată și de Senat, care este cameră decizională.

„Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat”, scrie Ciolacu pe Facebook, după anunțul făcut de președintele Senatului, Robert Cazanciuc, că legea nu va fi adoptată astăzi.

Citiți mai multe pe Digi24.ro 

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here