Președintele Klaus Iohannis: Nu e nevoie să închidem toată țara. Vom reacționa local

0
26

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, citat de Digi24.ro, că “nu e nevoie să închidem toată țara”, dacă în următoarea perioadă nu apar rezultatele așteptate de autorități, privind scăderea numărului de cazuri COVID. 

“Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă.

Loading...

Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit”.

Șeful statului a susținut, miercuri, o conferință de presă în contextul înregistrării celui mai grav bilanț al epidemiei de coronavirus în țara noastră. În ultimele 24 de ore au fost 2.958 de cazuri noi de COVID-19, un nou record al infecțiilor cu coronavirus de la începutul pandemiei. Crește și numărul deceselor. Într-o singură zi au murit 82 de persoane bolnave de COVID.

De asemenea, tot astăzi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel la populație să respecte normele sanitare impuse de Guvern și autoritățile locale pentru a încetini răspândirea coronavirusului, spunând că sistemul medical este pus sub presiune.

Acesta a precizat că dacă numărul de infectări scade în următoarele două săptămâni, vor putea fi relaxate anumite restricții.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here