Premierul Florin Cîțu: ”De la 1 iunie, revenirea la normalitate a României”

0
232

Premierul Florin Cîţu a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă, de la 1 iunie, ”revenirea la normalitate” a României.

„Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de și în scenariul optimist, 6 milioane vaccinate.

5 milioane de persoane vaccinate reprezintă 50% din populația vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitate.”

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

Șeful guvernului a declarat că măsurile luate în urmă cu o săptămână pentru combaterea pandemiei de COVID-19 funcţionează şi dau rezultate.

″În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. (…) Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate.

Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, avem un platou care se menţine de aproape o săptămână. (…) Măsurile pe care le-am luat dau rezultate, funcţionează”, a afirmat Prim-ministrul.

Premierul Florin Cîţu susţine la această oră o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here