O femeie bolanva de cancer i-a scris o scrisoare lui Vlad Voiculescu in care isi striga disprerarea referitor al faptul ca nu poate se trata din cauza protocoalelor de pandemie

0
199

O femeie bolanva de cancer i-a scris o scrisoare lui Vlad Voiculescu in care isi striga disprerarea referitor al faptul ca nu poate se trata din cauza protocoalelor de pandemie: „Să ne dea posibilitatea să ne continuăm tratamentele!

Dacă un bolnav de cancer are nevoie de operaţie si tu îi spui că nu poate fi operat decât strict de afecțiunea oncologică, deja îi semnezi condamnarea la moarte! Mai bine să dea legea eutanasieri! Iau medicamente din străinătate pentru că nimeni nu îl aduce în ţară!”

Bolnavii cronici din Romania devin tot mai disparati, mai ales dupa ce de la inceputul lunii martie spitalele au inceput din nou sa fie supraglomerate doar cu pacineti COVID in urma cresterii numaruluide cazuri.

Bolnavii cronici i-au trimis in acest sens o scrisoare ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, in care ii tranmsis situatia groaznica pe care o traiesc, neavand loc sa fie tratati in spitale, nici macar pentru operatii de urgenta, precum scoaterea unei tumori de cancer. Acestia se plang de asemenea de lipsa medicmantelor pentru bolile de care sufera.

„Să ne dea posibilitatea să ne continuăm tratamentele. Dacă un bolnav de cancer are nevoie de operaţie, nu neapărat să îi scoată o tumoră, şi tu îi spui că nu poate fi operat decât strict de afecțiunea oncologică, deja îi semnezi condamnarea la moarte”, a declarat femeia pentru Antena 3.

„Mai bine să dea legea eutanasierii, că este foarte bună. Lăsați-ne să ne alegem noi momentul în care să plecăm. Iau medicamente din străinătate pentru că nimeni nu îl aduce în ţară. Nu avem decât să mergem acasă, să așteptam cuminți cu lumânarea la capătul patului să murim. Sunt oameni care trec prin nişte dureri infernale. Nici morfina nu mai ajută. Lasă-l să plece decent şi civilizat”, a conchis pacienta bolnavă de cancer.

„Eu am mai vorbit despre acest lucru. Atunci când ești pe ultima sută de metri, în țările civilizate ți se oferă această oportunitate: eutanasierea. Nimeni nu și-a dorit această pandemie, această nenorocire, este clar asta. Eu nu întâmpin probleme acum, dar mi s-a intâmplat să ajung la spital și să nu fiu internată din cauza Covid.

Nu poți să limitezi internarea unui pacient, unui bolnav de cancer sau cardiac din cauza Covid-19. Cunosc oameni care nu reușesc să găsească medicamentele de care au nevoie, pacienți care mă sună pentru că nu știu ce să facă. Încă mai există listele de așteptare pentru tratamentele de care au nevoie. În fiecare lună stau cu inima cât un purice. Sunt bolnavi de cancer în fază terminală care nu se pot interna în spital, spune femeia într-un mesaj postat pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here