Minune la Iași! Singurul ofertant pentru un contract de 1 milion de lei al Primăriei: o firmă cu sediul în casa lui Chirica

0
121

Firma unui tânăr de 19 ani este unicul ofertant în cazul unui contract de reparații capitale la pasajul pietonal subteran Frumoasa pentru care câștigătorul a fost desemnat pe 30 decembrie 2021. Suma pusă la bătaie de Primăria Iași pentru acest contract a fost de aproape 1 milion de lei, scrie ReporterIs.ro.

Surpriză de proporții: cei care conduc SRL-ul respectiv, BMS Holding Enterprise, locuiesc în același imobil cu primarul Mihai Chirica. În Cartierul privat Platoul Însorit, șeful orașului stă într-o vilă tip duplex: jumătate este a sa, iar în cealaltă jumătate e proprietar familia Bandur-Catrinescu de la BMS Holding Enterprise, societatea având sediul social chiar în respectivul imobil. În trecut, soții Bandur au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru infracțiuni economice.

Pe 15 octombrie 2021, în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) a fost publicat un anunț de participare simplificat. În rol de autoritate contractantă – Primăria Iași care, cu o estimare de 985.000 lei, căuta un constructor care să efectueze reparații capitale la pasajul pietonal subteran Frumoasa. Cu o lungime totală de 40 de metri, acesta subtraversează linia ferată și face legătura între două cartiere, Nicolina și Frumoasa, adică strada Libertății cu stradela Cetățuia.

Inițial, ofertele din partea firmelor interesate au fost așteptate până pe 5 noiembrie. Însă, înainte de expirarea acestui termen, în SICAP s-a introdus o erată prin care Primăria a extins data limită de depunere până pe 9 noiembrie. La finalul perioadei de ofertare prelungite, singurul operator economic interesat de această lucrare a fost BMS Holding Enterprise SRL.

Atât edilul, cât și purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași nu au răspuns întrebării dacă există vreo legătură între atribuirea contractului și relația de vecinătate dintre domiciliul lui Chirica și sediul societății câștigătoare. „Nu am ce să discut cu dumneavoastră”, au fost singurele cuvinte ale Elenei Catrinescu Bandur, contactată telefonic de REPORTER DE IAȘI.

În decembrie 2012, Elena Catrinescu (actuală Bandur), primul soț al acesteia – Romică Catrinescu și Gabriel Bandur, actualul soț al femeii, au fost condamnați penal, în primă instanță, de Judecătoria Iași.

Astfel, Elena Catrinescu Bandur a fost găsită vinovată de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la înșelăciune și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură. Pedeapsa unică, rezultantă prin contopire, a fost de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here