Magistratul Cristi Danileț: ne vedem peste 4 ani să discutăm aceeași dorință de schimbare, nu?

0
189

Magistratul Cristi Danileț a comentat pe pagina dânsului de Facebook, despre lipsa interesului tinerilor și adulților față de alegerile parlamentare. 

Iată comentariul:

„Nu intru în dezbaterile politice vizavi de rezultatul de la alegerile parlamentare de ieri. Dar o observație față de lipsa tinerilor și adulților de la acest scrutin, tot voi face.

Evident, încep cu mine: de ani de zile mă implic în educația civică și juridică a copiilor și tinerilor. Rezultatul de ieri, când 60% din populația cu drept de vot a stat în casă, îmi arată că am eșuat.

UNII părinți sunt revoltați. Vor altfel de școală, alte manuale, alți profesori. Vor să dea note profesorilor. Vor alta programă. Vor schimbare.

UNII dascăli sunt de multe ori revoltaţi. Nu sunt mulţumiţi cu un ministru, cu altul. Vor reforma, dar nu aia de o fac politicienii, ci alta, veşnic `autentică`, dar niciodată definită. Vor alte salarii și alte condiţii de muncă. Vor alfel de elevi, ba chiar și altfel de părinţi ai elevilor. Vor și ei schimbare.

Daca e de iesit la vot, unii din cei la care fac referire mai sus spun relaxati ca nu au cu cine. Dacă e sa se implice, nu vor să candideze. Daca e sa isi educe propriii copii care au implinit 18 ani sa mearga la vot, nu ii pot convinge să iasă de pe net. Daca e sa isi informeze propriii parinti despre vot si institutii competente, nu îi pot scoate din fața TV unde urmaresc mocirla.tv. Dacă e să îi înveţe pe elevi cum e cu civismul, sar peste subiect că nu e materie importantă, că dacă discuţi de curentele politice în şcoală cică faci politică. Ba unii îți spun lejer că ei nu cred în democrație.

Prea mulţi tineri crescuți de UNII părinți și şcoliţi de UNII profesori tocmai au dovedit ieri că nu îi interesează votul. Multe generaţii, pregătite de UNII dascăli ai noştri, au stat liniştit pe chat să schimbe poze cu pisici şi cu beculeţe de Crăciun. Adulţii din generaţia părinților și profesorilor au stat acasă. Cum să meargă ei la vot? „Nu ai cu cine, toţi sunt la fel„ – jalnice argumente.

Li s-a dat în mână un instrument să facă schimbarea. Dar, tocmai au ratat ieri șansa. Ne vedem peste 4 ani sa discutam aceeasi dorinta de schimbare, nu?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here