Luni, prima confruntare Klaus Iohannis – AUR. George Simion a anunțat că va iniția suspendarea

0
194

Luni va avea loc prima întâlnire între președintele Klaus Iohannis și liderii AUR, noul partid devenit „vedeta” alegerilor parlamentare din 6 decembrie, potrivit Digi24.ro. 

Va fi o întâlnire cu atât mai interesantă cu cât se știe că regulile de protecție anti-Covid prevăd obligativitatea purtării măștilor de protecție la Palatul Cotroceni, iar AUR s-a remarcat prin coronascepticism. În plus, președintele AUR, George Simion, a anunțat, joi seara, că va iniția procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Administrația Prezidențială a invitat conducerea AUR la consultările cu partidele parlamentare pe tema realizării unei coaliții majoritare care să susțină un nou guvern.

George Simion a declarat că în cazul în care PSD nu va iniţia procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie, o va face partidul său.

„PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. Dacă nu o să o facă PSD (iniţierea suspendării preşedintelui Iohannis – n.r.), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion, la emisiunea România 9 de la postul TVR 1, citată de Agerpres.

Liderul AUR a fost întrebat dacă formaţiunea sa va face opoziţie alături de PSD sau fiecare dintre cele două partide va merge pe drumul său. Totodată, el a fost întrebat ce părere are despre ideea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Simion a adăugat că un argument important pentru ca Iohannis să fie suspendat este faptul că nu mai este mediator în acest moment.

„În luna de campanie Klaus Iohannis a ieşit în faţa românilor şi a promovat constant PNL. Este cât se poate de evident faptul că a făcut campanie, 25% a primit Klaus Iohannis. Nu mai este mediator în momentul ăsta. Este evident că PSD este un alt partid în siajul preşedintelui, aşa că noi, ca forţă nouă, ne permitem să facem acest lucru, că nu avem păpuşari, noi rezistăm la această avalanşă de atacuri împotriva noastră venită din zona preşedintelui”, a mai menţionat George Simion.

PSD a anunțat că nu va susține o procedură de suspendare din funcție a șefului statului, deoarece România se află într-o criză de sănătate publică și momentul nu este oportun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here