Ludovic Orban: declarăm Starea de Urgență și facem tot posibilul să protejăm cetățenii

0
360

După mai multe lupte duse în Parlament, România intră de vineri în stare de alertă, acest lucru fiind văzut de foarte mulți experți ca fiind un prim pas pentru instaurarea unei anume normalități.

Premierul liberal a insistat însă asupra faptului că cetățenii trebuie în continuare să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de către autorități, altfel toate eforturile au fost degeaba, numărul celor infectați urcând la cote alarmante, la fel ca in toate tarile unde aceste condiții nu au fost pe deplin respectate.

Iată declarația premierului, la începutul ședinței:

”Spun din capul locului că decizia de instituire a stării de urgenţă a fost extrem de benefică pentru România. Nu am avut nicio problemă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate publică, nu a fost depăşită capacitatea de tratare, mai ales că au intrat în ţară 1,2 milioane de români, marea majoritate veniţi din ţări încadratate în zona roşie.

Azi, Comitetul de Urgenţă va declara starea de alertă. Tot azi, vom institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa românilor. Toate măsurile vor avea caracter de obligativitate, stabilite în baza OUG 21/2004. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a face faţă provocării de epidemie.

Îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secondat de Marcel Vela, Ion Ștefan şi Raed Arafat. Vă solicit o mobilizare pentru a trece de la starea de urgență la starea de alertă.

Transmit un mesaj foarte simplu pentru cetățeni: fiți responsabili şi respectați măsurile instituite de autorități.”

De la începutul pandemiei, nenumărate astfel de apeluri au fost lansate către societate, prin intermediul Mass-media din România. Comparativ cu alte țări, putem spune ca intr-un oarecare mod, am gestionat destul de bine aceasta Pandemie, deși este absolut necesar să spunem că orice deces înregistrat este deja prea mult. Totuși, majoritatea tarilor s-au confruntat cu situații de neînchipuit,  fapt ce a dus la saturarea spitalelor, doctorii văzându-se in situația de a salva tinerii in detrimentul celor bătrâni.

Totuși, in pofida faptului că nimeni nu poate prezice când si cum vom reveni la normalitate, cetățenii sunt incurajați să respecte igiena zilnica, să se spele des pe mâini si sa respecte distanta fizica recomandată atunci când se afla in locuri publice, respectiv 1,5 m .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here