Jurnalistă bruscată de un membru PNL să nu filmeze un incident la Congres: Nu e voie să filmaţi!

0
185

Jurnalista ProTV Iulia Gârbacea a postat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un clip video în care un membru PNL o bruschează şi o forţează să renunţe la filmarea pe care o făcea în zona cabinelor de vot.

“Pentru că suntem în era piţiponcilor, a oamenilor fără creier şi valori, a bărbaţilor care lovesc femei pentru că pot, vă prezint specimenul de PNL. Este un domn din echipa câştigătoare deranjat teribil că filmam într-o zonă în care îşi dorea să nu fie ochi de jurnalist. M-a prins de mână, mi-a luat telefonul, l-a dat de pământ şi m-a făcut să mă învârt pe călcâie. Nu asta m-a deranjat. Nu e o surpriză pentru nimeni că trăim printre astfel de oameni.

M-a surprins însă că Robert Sighiartău, secretar general la PNL şi responsabil cu organizarea, a întors spatele şi a plecat, la fel cum a făcut şi ministrul de interne, Lucian Bode şi europarlamentarul Dan Motreanu. Un mare mulţumesc. Hai PSD în viitoarele alegeri! (Later edit: când am spus ‘hai PSD în viitoarele alegeri’ nu am vrut să sune ca un îndemn pentru că jurnalistic nu mi-aş permite vreodată să fac asta, ci ca o consecinţă pe care PNL anticipez că o va suporta şi din cauza unor fapte ca cea despre care v-am vorbit)”, a scris Gârbacea.

Potrivit jurnalistei, Horia Scarlat, fost consilier general la Primăria Municipiului Bucureşti, este bărbatul care a încercat să o împiedice să filmeze un incident în care mai multe persoane au manifestat un comportament agresiv faţă de o femeie, strigând la aceasta şi cerându-i să plece din zona cabinelor de vot. La un moment dat, pe filmare poate fi auzită o persoană acuzând-o pe femeia hărţuită că a votat şi refuză să introducă buletinul în urnă înainte să i se verifice votul.

Totodată, un alt bărbat, surprins de asemenea în clipul video, a atenţionat-o pe jurnalista de la Pro TV că nu are voie să filmeze în zona respectivă.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here