Încă este valabil: la vremuri noi, tot noi!

0
280

Credeați că au apus vremurile când firma de casă a baronului PSD Mircea Cosma, CONI SRL, patronată de afaceristul Nicolae Onea, câștiga contracte pe bandă rulantă de la Consiliul Județean Prahova pentru asfaltări? Ei, bine, v-ați înșelat, conform informațiilor furnizate de Newsmaker.ro. 

Deși patronul Nicolae Onea și chiar firma CONI, ca persoană juridică, sunt judecați la Tribunalul Prahova pentru evaziune fiscală și spălare de bani de 35 de milioane de euro în dosarul Alexe-Păvăleanu, compania din Mănești, Prahova tocmai ce a împușcat un nou contract în valoare de aproape 21 milioane de euro pentru reabilitarea a 46 de kilometri de drum județean în comunele Baba Ana, Ciorani, Ceptura, Fântânele, Fulga, Salciile, Vadu Săpat, Tomșani și orașele Mizil și Urlați din județul Prahova.

Și e vorba de fonduri europene! Contractul uriaș a fost semnat pe 30 martie 2021 de asocierea de firme CONI din Prahova – Hydrostroy AD din Bulgaria – Metabet CF din Argeș cu Direcția de sevicii și achiziții publice a Consiliului Județean Prahova, condus de liberalul Iulian Dumitrescu.

Patronul Nicolae Onea și firma CONI sunt judecați pentru evaziune fiscală și spălare de bani de peste 35 de milioane de euro în dosarul Alexe-Păvăleanu, instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Vezi aici.

Fiind acuzat de o evaziune fiscală mai mare de 500.000 de euro, care se pedepsește cu detenție de la 9 la 15 ani, Nicolae Onea a fost nevoit ”să facă 19-le”, adică să colaboreze cu anchetatorii DNA ca să beneficieze de reducerea la jumătate a pedespei din dosarul de evaziune.


Foto: Nicolae Onea, patronul firmei CONI; Sursa: stopinfractori.ro

Așa a ajuns să îl denunțe pe baronul PSD Mircea Cosma, fost președinte al CJ Prahova, în dosarul în care acesta este acuzat de primirea unei mite de 1 milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire, printre care și Coni.

”În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, (…) în perioada 2012 – 2013, a primit de la inculpatul Alexe Răzvan o parte din sumele pretinse şi primite de acesta de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – denunţători în cauză – şi anume Dumitru Ion (administrator la S.C. STAR T&D SRL Blejoi), Palada Costin Gimi (director la S.C. CAST S.R.L. Băneşti ) şi Onea Nicolae (administrator la S.C. CONI SRL Măneşti) – respectiv 10% (în cuantum total de 1.890.064,27 lei) din contravaloarea lucrărilor contractate de la Consiliul Judeţean Prahova de firmele menţionate, pentru ca, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu rezultate din lege să faciliteze, în urma derulării unor proceduri de achiziţie publică cu nerespectarea dispoziţiilor legale, încheierea contractelor ,,Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova”, ,,Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice – plombe” şi ,,Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timp de iarnă 2012 – 2013” cu societăţile arătate şi decontarea cu prioritate a sumelor solicitate la plată (suma totală primită – obiect al mitei fiind în cuantum de 2.377.064,27 lei, reprezentând cumulul sumelor de 189.000 lei, 298.000 lei şi 1.890.064,27 lei)”, se arată în rechizitoriul baronului Cosma.

În noiembrie 2016, Mircea Cosma a primit 8 ani de detenție cu executare, iar fiul lui, Vlăduț, 5 ani.


Foto: Mircea Cosma (al doilea din dreapta), flancat de Bogdan Toader (dreapta), fost președintele PSD al CJ Prahova, Șerban Nicolae, Titus Corlățean și Adrian Năstase (stânga); Sursa: Facebook

În 2018 însă, sentința a fost anulată însă de un complet de 5 judecători al ÎCCJ, condus chiar de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, pe fondul acuzațiilor – nedovedite până în acest moment – privind fabricarea unor probe de către foștii procurori DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu zis Portocală.

Între timp, a venit și decizia CCR care a anulat sentințele date de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ pe motiv că aceste completuri nu erau specializate pe corupție așa că procesul se va judeca de la zero la Tribunalul Prahova.

Citește toate infirnatiile pe acest caz, aici 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here