Hai că mergem bine: PSD a propus un secretar de stat la Transporturi care vrea abandonarea Autostrăzii Târgu Mureș – Iași

0
126

Organizația PSD Bacău, controlată de baronul Dragoș Benea, l-a propus ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor pe Constantin Gabriel Bunduc, potrivit presei locale.

Constantin Gabriel Bunduc (40 de ani), absolvent de drept, fost subaltern al lui Benea la Consiliul Județean, a anunțat că prioritatea lui este autostrada Bacău – Brașov, în detrimentul autostrăzii Târgu Mureș – Iași, care are deja finanțare aprobată prin PNRR, scrie G4Media.ro.

„Prioritatea mea este Autostrada A13 Bacău – Brașov, fiind singura fezabilă pentru trecerea Carpaților, în opinia mea, de om care a lucrat cu fonduri europene, a colaborat cu Jaspers și Uniunea Europeană. Cred că A13 e prima care poate fi finanțată din fonduri europene”, a declarat Bunduc pentru Ziarul de Bacău.

În acest moment, Autostrada A13 Bacău – Brașov nu are nici o finanțare asigurată, în timp ce autostrada Târgu Mureș – Iași are finanțare aprobată prin PNRR pentru ambele capete.

Societatea civilă a reacționat față de posibila numire. Asociația Moldova Vrea Autostradă a trimis o scrisoare către Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Sorin Grindeanu în care a solicitat ca Bunduc să nu fie numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Asociația susține într-un comunicat de presă că acesta a făcut dovada apartenenței la un grup de interese care vrea să oprească proiectul Autostrăzii Târgu Mureș – Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here