Guvernul Orban lansează un plan de peste 100 de miliarde de euro pentru relansarea economică: autostrăzi, spitale moderne, grădiniţe

0
548

Guvernul Orban va lansa, miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, un plan uriaş de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro, relatează Hotnews.ro.

Potrivit planului respectiv, România va beneficia în următorii 10 ani de peste 3.400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres, spitale regionale, zeci de spitale moderne judeţene, sute orăşeneşti, peste o mie de unităţi medicale în mediul rural, sute de grădiniţe, şcoli, campusuri şi cămine universitare.

80% dintre bani ar urma să fie investiţi în infrastructură de transport, sănătate, educaţie şi energie. De altfel, premierul Orban anunţase recent că “sume impresionante” vor merge către aceste domenii.

Planul de relansare prevede totodată măsuri de sprijin pentru domeniile afectate de criza coronavirusului, de la granturi pentru IMM-uri, digitalizare, susţinerea angajaţilor şi ocuparea forţei de muncă.

Banii ar urma să vină atât de la bugetul de stat, cât şi din fonduri europene. De menţionatfaptul că România are promişi de la UE 33 de miliarde de euro prin planul de relansare al Comisiei Europene, şi aproape 80 de miliarde, prin alocările bugetare în perioada 2021-2027. De altfel, termenele prevăzute în megaplanul Guvernului se întind pe această perioadă, cu perspectivă până în 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here