Florin Roman, chemat de USR în Parlament: Ar trebui demis în secunda doi!

0
128

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat, luni, că USR îl cheamă în Parlament, la Ora Guvernului, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, acuzat că şi-a plagiat lucrarea de masterat.

”Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu, precizând că şi şeful statului trebuia să aibă un punct de vedere pe acest subiect, când l-a numit ministru.

Moşteanu a precizat că astăzi, USR va solicita oficial, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, invitarea lui Florin Roman la Ora Guvernului, pentru lunea viitoare, „să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un minstru cu probleme de etică şi integritate academică”.

„Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public privind plagiatul domnului Roman. Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister, din punctul noastru de vedere ar fi trebuit demis în secunda doi de către premierul Ciucă şi, din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care Florin Roman a fost propus ministru”, a declarat Moşteanu, la Parlament.

El a precizat că USR doreşte să ştie, la fel ca şi românii, ce cred cei de la PNL şi PSD despre acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here