Florin Citu a castigat presedintia PNL cu 2.878 voturi. Ludovic Orban acuza fraude: „Sa le fie rusine”

0
182

In urma numararii voturilor la congresul PNL s-a inregistrat urmatoarea situatie: Florin Citu – 2.878 voturi, Ludovic Orban – 1898 voturi. 72 de voturi sunt nule.

Florin Cîțu a preluat cuvântul, însă în timpul discursului său a fost întrerupt de mai multe ori de susținătorii lui Ludovic Orban care strigau ”demisia”: ”Cei care strigați demisia știți că asta înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, numai Dragnea făcea asta. Colegi liberali, eu sunt Florin, omul care nu a intrat de mult în politică, dar am muncit mult și fără compromisuri ca să ajung aici și pentru asta vă mulțumesc vouă.

Fără voi nu aș fi putut să candidez astăzi la președinția PNL. Vă spun cu emoție că toți sunteți echipa mea și indiferent cu cine veți vota astăzi vă mulțumesc că sunteți aici. Eu sunt un om de echipă, vreau să facem PNL cel mai mare partid politic din România. Astăzi nu mă votați doar pe mine, ci un nou mod de a face politică. Votați o echipă și vă aștept cu toții în echipa mea”.

Alegerea lui Florin Cîțu în fruntea Partidului Național Liberal poate prelungi criza politică din România. USR PLUS condiționează revenirea în coaliția de guvernarea, alături de PNL și UDMR, de plecarea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru al României, lucru puțin probabil după ce acesta a fost ales președinte al PNL.

USR PLUS a anunțat că nu îl mai sprijină politic pe Cîțu pentru funcția de premier și astăzi a reiterat faptul că nu va reveni la guvernare dacă Cîțu rămâne premier. Pe 1 septembrie, premierul Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern programul Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro, dedicat primăriilor. USR PLUS s-a opus, iar ședinţa a fost suspendată. În aceeași zi, premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, care nu avizase proiectul de ordonanță privind programul Anghel Saligny. Pe 2 septembrie USR PLUS a cerut demisia prim-ministrului și a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură, pe care a și depus-o la parlament pe 3 septembrie, cu voturi de la parlamentarii AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here