Dezastru total în fieful lui Alexe: Cinci candidaţi PNL la primării din Iaşi au condamnări penale

0
32

Cinci candidaţi liberali la primării din Iaşi au condamnări. Trei au primit pedepse definitive cu suspendare, iar un altul, în primă instanţă. Un candidat este trimis în judecată pentru şpagă la bilete de avion.

Pe listele din judeţul Iaşi pentru locale, PNL a pus şi mai mulţi candidaţi cu probleme penale. Pe lângă cazul de la Primăria Dobrovăţ, cu un candidat condamnat recent pentru fraude la un proiect european, alţi cinci candidaţi sunt în situaţii similare, unul intrând în contradicţie chiar cu unul dintre criteriile de integritate votate în PNL în 2015, dezvăluie G4Media.

Loading...

Fals intelectual, instigare la fals intelectual, purtare abuzivă, trafic de influenţă, ultraj, abuz în serviciu, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului – sunt infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, în anii din urmă, aceşti candidaţi. Trei au fost condamnaţi definitiv (iar unul dintre aceştia este trimis în judecată în alt dosar), un altul are dosarul pe rolul primei instanţe, iar ultimul a primit condamnarea pe fond, dosarul fiind în apel.

Cinci dintre cei 98 de candidaţi ai PNL la Primăriile din judeţul Iaşi au sau au avut dosare penale în instanţe.

Pe lângă Cătălin Martinuş, condamnat în luna iulie la 1 an şi 4 luni pentru fraudarea unui proiect european şi racolat de la PSD, mai există patru situaţii flagrante de candidaţi susţinuţi de PNL pentru scrutinul din 27 septembrie: Elena Curcudel, actual primar al comunei Mironeasa, Ciprian Aiojoaei, candidat la Primăria Oţeleni, Dan Niţă, primar Miroslava şi candidat pentru un nou mandat şi Ioan Murărescu, candidat la Primăria Ruginoasa.

Un caz particular este cel al lui Sorin Alexandru Trandafirescu, candidat pe locul 8 (eligibil) la Consiliul Judeţean şi pe locul 14 la Consiliul Local Iaşi. În 2015 a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

Articolul integral aici.

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here