Dată afară de Gabriela Firea, actrița Dorina Lazăr a fost repusă directoare la Teatrul Odeon de Nicușor Dan

0
231

Actrita Dorina Lazar a redevenit directoare a Teatrului Odeon prin semnatura primarului Nicusor Dan. Lazar a fost data afara abuziv de Gabriela Firea in urma cu aproape patru ani.

„Am semnat ieri dispozitia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazar pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat in subordinea Primariei Capitalei. Dorina Lazar a fost demisa abuziv din aceasta functie in 2017, iar anul trecut a castigat procesul cu primaria pe aceasta speta. In ciuda deciziei definitive a instantei, fosta conducere a PMB n-a facut nimic pentru a pune in aplicare hotararea judecatoreasca, lucrurile trenand excesiv.

Am vorbit astazi la telefon cu Dorina Lazar si m-am bucurat sa-i pot da vestea buna pe care o astepta de atata vreme: incepand de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Ii doresc mult succes!”, a anuntat Nicusor Dan pe Facebook.

Actrita Dorina Lazar a castigat procesul intentat Primariei Bucuresti legat de felul in care a fost concediata in iunie 2020, la trei ani de cand a fost demisa din fruntea Teatrului Odeon. “Cel mai mult imi doresc sa primesc acel leu pe care l-am cerut ca recompensa morala!”, a declarat Lazar.

„Marturisesc deschis ca eu ma asteptam sa dureze procesul o luna de zile, pentru ca mi s-a spus ca la contencios administrativ lucrurile merg repede (…) Cand am intrat in conflict cu Primaria, am crezut ca am intrat din cauza bugetului, apoi s-a dovedit ca e o chestiune subiectiva. Mi s-a trimis un corp de control, doua doamne de la Primarie, au stat aproape 3 saptamani la Teatru. Au scris un raport cu nereguli.

Aceste nereguli au fost analizate de completul de judecata, toate cele 10 invinuiri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neintemeiate. Au fost mai multe termene, n-am crezut ca dureaza atat de mult un fleac de conflict, pentru ca pana la urma nu era vorba nici de un prejudiciu pecuniar”, a declarat Dorina Lazar pentru Radio Romania Cultural.

Dupa trei ani de proces, actrita a aratat ca cel mai mult o va bucura sa incaseze un leu cu titlu de daune morale.

„Si cand credeam ca nu se mai termina, s-a terminat la tribunalul mare. Primaria a facut recurs, iar acum, in 19 mai s-a judecat si sentinta s-a pronuntat ieri (nr. miercuri). Acum stau sa-mi trag sufletul. Urmeaza sa am o discutie, sa vad ce drepturi am, cel mai mult imi doresc sa primesc leul ca recompensa morala de la Primarie”, a afirmat Dorina Lazar.

In locul Dorinei Lazar a fost numit la conducerea Teatrului Odeon actorul Cristian Sofron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here