Dacian Ciolos a obtinut cele mai multe voturi la alegerile interne din USRPLUS. Urmeaza turul doi

0
146

Copresedintii USR PLUS Dacian Ciolos si Dan Barna merg in turul al doilea al alegerilor pentru sefia partidului, a anuntat, joi, purtatorul de cuvant al formatiunii, Ionut Mosteanu.

Potrivit acestuia, Dacian Ciolos a obtinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna – 14.404 voturi (43,9%), Irineu Darau are 3.300 de voturi (10,1%).

Dintre cei 44.114 membri cu drept de vot si-au exprimat optiunea 32.815 (74,4%).

„Procesul continua cu turul al doilea. Astazi vom avea o sedinta de Birou National, la ora 16,00. Vom discuta detalii despre turul doi, impreuna cu Secretariatul General. In zilele urmatoare va incepe turul doi, care se va incheia inainte de Congres. Avem Congres USR PLUS in noua zile, astazi vom lua si decizii legate de organizarea Congresului”, a explicat Mosteanu, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul formatiunii.

Membrii USR PLUS au avut posibilitatea sa-si exprime pe parcursul ultimei saptamani, prin vot online, optiunea in ceea ce priveste noul presedinte ale partidului rezultat in urma fuziunii dintre USR si PLUS. Rezultatul scrutinului online urmeaza sa fie validat de Congresul USR PLUS care va avea loc in zilele de 2 si 3 octombrie, la Romexpo, in Bucuresti.

Pentru votul online se utilizeaza o platforma securizata.

Irineu Darau a anuntat, joi, ca nu il va sustine nici pe Dan Barna, nici pe Dacian Ciolos in turul al doilea, mentionand ca nu poate sprijini „un candidat care atenteaza la democratie” si „un candidat care se uita la aceasta agresiune fara sa faca nimic”.

„Astazi este finalul campaniei interne si al votului pentru alegerea presedintelui USR PLUS. Au fost saptamani intense, care mi-au prilejuit reintalnirea cu numerosi oameni ce au pus umarul la aceasta constructie politica in care am investit cu totii atatea sperante. Fiecare dintre ei este o sursa de inspiratie pentru mine. Candidatura mea manifest s-a dovedit cu atat mai necesara acum cand am vazut cat de mult s-a indepartat partidul de valorile sale fondatoare”, a scris Darau, pe Facebook.

El a afirmat ca „procedura interna de campanie si de vot s-a dovedit a fi profund viciata”.

„Si nu a existat niciun fel de vointa de a o repara – nici din partea actualei conduceri, nici din partea copresedintilor contra-candidati in cursa electorala. Festivalul democratiei interne, cel care ne-a diferentiat in trecut de toate celelalte partide de pe scena politica, s-a transformat intr-o gluma. Voi face tot ce tine de mine pentru a remedia acest lucru, pentru ca numai alegerile echitabile si corecte pot fi fundamentul unei democratii veritabile”, a adaugat Darau.

Senatorul USR PLUS a anuntat ca nu va sustine niciun candidat in turul al doilea al alegerilor din partid.

„Nu pot sustine un candidat care atenteaza la democratie, dupa cum nu pot sustine un candidat care se uita la aceasta agresiune fara sa faca nimic. Rolul meu ramane acela de a ma lupta pentru democratie, integritate si meritocratie – valorile care ne-au adus impreuna. Nu vreau sa mai fim raul cel mai mic, fiindca nu va fi indeajuns pentru a schimba in bine Romania.

De aceea, in perioada urmatoare si in cadrul Congresului USR PLUS, voi sustine solutii pentru a rezolva problemele sistemice cu care se confrunta partidul, solutii care includ: sistem de vot proportional la toate nivelurile, super-majoritate necesara pentru aplicarea de sanctiuni, pentru impiedicarea sanctiunilor discretionare date de birouri sau comisii prin majoritati fragile, limitarea cumulului de functii. Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si le reamintesc ca nu ne oprim aici! Romania are nevoie de un USR PLUS curat, competent si credibil. Membru cu membru, redevenim puternici!”, a mai scris Darau.

Sursa știre : Aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here