Cosette, aleargă după imunitate? Nu împotriva COVID, ci din aia parlamentară

0
16

Normal, natural, logic şi firesc, discuţiile pentru o majoritate confortabilă în Consiliul Local şi în cel Judeţean n-ar fi trebuit să dureze mai mult decât două-trei sorbituri de cafea.

Dimineaţă, la prima oră după rezultatele parțiale. O corelare, o sincronizare şi nu o alianţă clasică între PNL, USR+ şi PMP ar fi de natură să asigure o administrare coerentă, fără piedici şi sincope, a treburilor urbei.

Loading...

De altfel, asta a şi fost sugestia liderilor de la Bucureşti. Ceva de gen „mai întâi să scăpăm de PSD, că după aia o să avem destul timp ca să ne ciondănim”.

Din păcate, încă din primele ore ale dimineţii de după alegeri, Cosette s-a apucat să pună tălpi pe tibii, în devălmăşeală şi nu doar potenţialilor aliaţi. Declaraţiile şi iniţiativele ei au dinamitat chiar propriul partid.

Recapitulăm pe scurt. Mai întâi, a fost acel refuz ferm de a coopera cu PNL în cadrul noului CL. Primarul ales, Mihai Chirica, a trecut peste şi a invitat-o la discuţii. Mai că n-a felicitat-o anticipat pentru obţinerea fotoliului de viceprimar.

O funcţie care se dobândeşte, de regulă, după mai multe reprize de negocieri politice. Ea a avut postul pe tavă, liberalii au plecat din start de la premiza asta.

Drept răspuns, Cosette a citat din fluturaşii de campanie ai PSD tot soiul de strigături absurde, tăind orice punte de legătură cu Palatul Roznovanu. La modul ironic de doi lei şi mai mult ca să-şi asigure spatele, a menţionat că de va fi o coloborare cu PNL, va fi una punctuală. Negocieri aşa cum fac damele de pe centură la ceas de noapte.

Primarul, îndeobşte un om calm, rezervat şi ponderat în disputele politice, de data asta n-a mai rezistat şi a răbufnit printr-o scrisoare deschisă ce a siderat pe mai toată lumea. Dar a lăsat o portiţă de împăcare…

Cosette nu l-a băgat în seamă, cum nu şi-a băgat în seamnă nici colegii de partid, nici pe cei de la PLUS şi nici pe restul ieşenilor. A arătat tuturor, fără putinţă de tăgadă, că n-a interesat-o nicio clipă fotoliul de primar. Că a fost o candidatură la alibi, că scopul ei primordial e cel de a rămâne în Parlament încă un mandat.

Această poziţionare a stârnit multă mânie în USR, mai ales în rândul activiştilor care au pus osul la greu în campanie şi acum sunt total dezamăgiţi de scorul obţinut. Cosettei nu-i pasă de critici, de faptul că-şi aruncă în aer partidul, şi-a făcut mersurile şi s-a trecut pe primul loc pe lista de la parlamentare.

De unde disperarea asta la o femeie singură, ajunsă la 40+, care, pânâ-n 2015 când era tot la 40+, n-a fost defel atrasă de o carieră în politică?

Răspunsul l-a dat chiar ailaltăieri. ANI s-a apucat (la vreo două luni după publicarea unui articol de către publicația Știrea de Iași ), de investigat ce-i cu firma ei din America. De ce nu s-a retras din acţionariat în 2016, aşa cum era legal şi ma multe „de ce”-uri. S-a deschis o pârtie, unde acum e loc şi pentru alte institutii ale statului

Parlamentul îţi dă imunitate, Primăria în niciun caz. Imunitate nu la COVID, ci la nişte lănţişoare şi zăbrele.

Sursa știre : Știrea de Iași 

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here