Cîţu nu dă semne de împăcare: nou atac la adresa USR-PLUS. Îi acuză că tranzacţionează sănătatea românilor pentru voturile celor de la AUR

0
160

Premierul Florin Cîţu a lansat un nou atac la adresa foştilor săi parteneri de guvernare din USR-PLUS, acuzându-i pe aceştia că „sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă” acum în România – lovită grav de valul patru al pandemiei de Covid.

În condiţiile în care ţara noastră are un număr foarte mic de vaccinaţi iar moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS este semnată şi de cei de la AUR, partid etichetat drept antivaccinist, Cîţu i-a acuzat pe cei de la USR că sunt „colegi, asociaţi” cu AUR şi că nu dezavuează „activitatea antivaccinistă” a acestora.

Concret, întrebat de presă dacă săptămâna viitoare, după Congresul PNL, va trimite preşedintelui Iohannis propuneri de noi miniştri pentru portofoliile vacante după plecarea USR, Cîţu a răspuns:

„Vreau să avem din nou o discuţie în coaliţie după ce cei de la USR retrag moţiunea pe care o avem cu AUR. Şi aici aş vrea să fac un comentariu, suntem în plină pandemie, avem un partid, AUR, care are activitate antivcaccinistă peste tot. Mă uit la colegii, sau la asociaţii lor de acum, la partenerii lor de coaliţie USR care nu spun nimic de această campanie, mă atacă pe mine, îl atacă pe preşedintele Iohannis dar nu spun nimic de noii lor parteneri.

Eu vreau să le spun tuturor celor care tac din gură şi implicit susţin acţiunile USR că sunt responsabili pentru ce se întâmplă în România. Dacă cineva tace şi acceptă tacit acţiunile celor de la AUR, trebuie să înţeleagă că sunt responsabili. Eu nu voi tăcea. Cei de la AUR trebuie izolaţi.

Vă aduc aminte în primăvară când mergeau în spitale şi făceau miting în faţa spitalelor, astfel de acţiuni nu îşi au sensul în România şi cei care-i susţin tacit pentru că au nevoie de voturile lor tranzacţionează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament şi sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă”, a declarat premierul.

Totodată, Cîţu le-a cerut foştilor săi parteneri să renunţe la moţiunea de cenzură:

„Dacă cei de la USR înţeleg să nu fie aliaţi cu cei de la AUR putem să discutăm. Trebuie să înţeleagă că cu fiecare zi în care mă atacă pe mine şi pe preşedintele Iohannis şi susţin AUR trebuie să înţeleagă că sunt responsabili pentru ceea ce se întâmplă. Metoda Dragnea a fost readusă de cei de la USR care vor să-şi dea propriul guvern, aici suntem”.

Sursa știre : epochtimes-romania.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here