Citește și te minunează! Nou șef la Garda de Mediu este un dezastru ambulant: 500.000 € din păduri tăiate. A dat bani grei la partid

0
209

Potrivit informațiilor obținute de Newsweek.ro, noul șef al Gărzii de mediu a făcut profituri de milioane din tăierea pădurilor. Alexandru Lucian Vasile este inginer silvic. A terminat Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră. Este cotizant de bază al Partidului Național Liberal.

Octavian-Alexandru Berceanu a fost eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie s-a stabilit că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuţiile de şef al Gărzii Naţionale de Mediu, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Ocupația: tăia și prelucra lemnul

Alexandru Lucian Vasile este inginer silvic. A terminat Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Silvicultură și Exploatare forestieră.

El a fost angajat și a deținut acțiuni la firma COSLO – ZINCA SRL Călărași care se ocupa de „exploatarea forestieră”.

Principala sa activitate la firmă era: „Administreaza achizitia si exploatarea de masa lemnoasa conform cu strategiile companiei si prevederile legislatiei in vigoare”. Face acest lucru din anul 2012.

CV-ul este AICI

A vândut exploatarea forestieră cu 500 mii euro

Luician Vasile a candidat la Camera Deputaților în 2020. El și-a depus o declarație de avere din care aflăm că a luat, în 2019, dividende de la firmă de 211.700 de lei.

Un an mai târziu, aflăm tot din declarația de avere, că a vândut părți sociale din firmă pentru suma de 500.000 de euro din care a primit, până acum, doar 100.000 euro.

La Ministerul de Finanțe, apare compania COSLO – ZINCA SRL din Călărași. În anul 2019, aceasta a avut un profit de 1.216.069 lei.

În anul în care a vândut firma, Coslo – Zinca a avut un profit de 1.742.689 și 70 de angajați. Compania face „exploatare forestieră”.

A cotizat la partid

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Alexandru Lucian Vasile a contribuit la campania electorală din 2020 cu suma de 133.000 lei.

Din februarie 2020, Alexandru Lucian Vasile este vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate. În martie acest an a fost numit comisar general adjunct al Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile este președintele TNL Călărași și fiul primarului liberal din comuna Jegălia.

Cum era și de așteptat, Alexandru Lucian Vasile nu a răspuns apelurilor și mesajelor Newsweek România pentru un punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here