Circul continuă: Criză politică în Guvern. Miniștrii USR-PLUS nu mai participă la ședințele Executivului cât timp Cîțu e premier

0
175

Este criză politică în România, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Liderul deputaților USR-PLUS Ionuț Moșteanu a confirmat în fața presei că ”orice variantă este pe masă”, inclusiv ieșirea de la guvernare, potrivit Stirileprotv.ro. 

Conducerile USR-PLUS s-au reunit dimineață, de urgență, pentru a discuta despre planul de acțiune. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea politică a grupului parlamentar USR-PLUS.

Ședința de Guvern care ar fi trebuit să înceapă la ora 13.00 a fost amânată, deoarece miniștrii USR-PLUS nu s-au mai prezentat.

Pe de altă parte, dacă USR-PLUS ar ieși din coaliție, în guvernare ar rămâne doar PNL și UDMR, în condițiile în care liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că salută demiterea lui Vlad Voiculescu.

Potrivit unor surse politice, vicepremierul Dan Barna nu a acceptat propunerea lui Cîțu de a ocupa interimar funcția de ministru al Sănătății. O variantă de rezervă ar putea fi ca premierul să se ocupe interimar de Ministerul Sănătății, fapt ceea ce s-a și întâmplat până la urmă.

USR-PLUS ar fi de acord să rămână în coaliția de guvernare cu o singură condiție: Florin Cîțu să nu mai fie premier. PNL, însă, refuză această variantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here