Cioloş „foc și pară” după demiterea lui Voiculescu: Modul în care a procedat Cîţu este absolut inacceptabil!

0
216

Co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a avut o ieşire dură, miercuri, după ce premierul Florin Cîţu a decis să îl revoce pe Vlad Voiculescu de la şefia Ministerului Sănătăţii.

„Modul în care a procedat Florin Cîţu, înaintând preşedintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianţei USR PLUS şi a Coaliţiei, este absolut inacceptabil”, a declarat Cioloş.

Liderul PLUS susţine că, din păcate, în aceste zile este în recuperare medicală şi nu poate interveni public.

„Vom avea imediat o şedinţă a conducerii Alianţei USR PLUS şi vom decide împreună ce vom face. Dragoş Tudorache, preşedintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare”, a anunţat Dacian Cioloş.

Reamintim că premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat oficial, că a decis demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii.

Totodată, am decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis Florin Cîţu, citat de Epochtimes-romania.com.

Decizia vine după ce ordinul semnat de Andreea Moldovan, secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, cu privire la noile criterii luate în calcul pentru carantinarea unei localităţi, a fost publicat în Monitorul Oficial fără ca premierul Cîţu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) – Raed Arafat, şi alţi decidenţi politici să fie informaţi. Detalii aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here