Ciolacu, înainte să leşine: Ne aşteaptă tăieri de pensii şi salarii. Guvernul nu mai are bani în buget

0
620

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu susţine că Guvernul nu mai are bani în buget pentru a acoperi pensii şi salariile bugetarilor. Liderul social-democrat îi acuză pe liberali că nu au venit cu niciun plan de relansare a economiei. Prin umare, PSD a venit cu un pachet de 28 de măsuri pentru repornirea României.

„Iohannis şi Guvernul său nu au prezentat niciun plan de relansare economică, care să protejeze veniturile oamenilor, care să dea încredere angajaţilor şi pensionarilor că pot depăşi această criză. Insultele şi minciunile nu ţin de foame. Tot ce a aflat mediul economic de la preşedinte şi de la guvern au fost promisiuni, nimic concret.

Guvernul nu mai are bani în buget pentru pensii şi salarii pentru că investitorii şi-au pierdut încrederea. Iohannis a început deja să vorbească de austeritate. Ne aşteaptă tăieri de pensii şi salarii. Iohannis a livrat doar răfuieli politice. Noi am întins o mână de dialog, dar Iohannis şi PNL nu pot să depăşească interesele elctorale. PSD vine azi cu Programul Repornim România. Măsuri şoc de susţinere economică.

Nu vrem luptă politică sterilă. Avem un pachet de 28 de măsuri. Va costa mai puţin de 8% din PIB Pachetul de măsuri poate fi finaţat jumătate de la bugetul de stat, jumătate din fonduri europene”, a spus Marcel Ciolacu.

Cel mai controversat aspect din trecutul său este legătura cu Omar Hayssam, existând o poză în care cei doi apar la vânătoare. Totodată, jurnalista Sorina Matei a prezentat și informația că Marcel Ciolacu a studiat la Academia Națională de Informații, deținută de SRI. Se pare că Academia SRI a devenit o școală a politicienilor români care vor carieră. Să nu uităm că un alt pesedist care voia conducerea partidului, Mihai Tudose, frecventase așa-zisele cursuri de la SRI, ba are un doctorat la aceeași instituție și e acuzat de plagiat.

Din declarația de avere depusă în 2019, reiese că are 2 terenuri în Municipiul Buzău, ambele cumpărate împreună cu soția sa. Tot în Buzău, mai are și 2 case. Una cumpărată în 1999 și una construită în 2015. Casa construită are o suprafață de 281 mp.

Are două conturi la Banca Transilvania. Unul în lei în valoare de 35.334,19 LEI și unul în euro în valoare de 20.000 EURO. În anul 2010 a luat un credit de la Banca Transilvania de 70.204,85 EURO, care va fi achitat în 324 de luni. Mai are alte patru credite de achitat, toate ajungând la puțin peste 40.000 de lei.

În privința veniturilor, Marcel Ciolacu are salariul de parlamentar și din banii de la Guvern, de pe vremea când era vicepremier. Astfel, în ultimul an a încasat 129.870 de lei la Parlament și 10.705 Lei de la Guvern.

Marcel Ciolacu ocupă în prezent funcția de liderul al PSD, însă puțini știu cum a ajuns acesta în politică și ce studii are de fapt. Șocul cel mai mare se regăsește pe CV-ul liderului PSD, din care se poate observa faptul că acesta a început să lucreze destul de târziu, mai exact de la vârsta de 29 de ani.

Declarație de presă susținută de președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 10 mai 2020

Surse știre: Adevărul.ro, Psnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here