Ciolacu, atac la Iohannis de Ziua Naţională: Unii propagă ură şi dezbinare vorbind în pieţe pustii

0
156

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a dat o replică acidă, de Ziua Naţională, preşedintelui Klaus Iohannis, care le ceruse românilor, în discursul rostit la Arcul de Triumf, să aleagă un nou Parlament, unul cu „oameni oneşti, mai muncitori, mai buni”.

Astfel, într-un mesaj postat pe Facebook, şeful PSD vorbeşte despre „cei care continuă să propage ură şi dezbinare” în timp ce „vorbesc în pieţe pustii”.

„Am plantat astăzi aceşti stejari în onoarea eroilor noştri căzuţi pentru patrie în Războiul de Întregire Naţională. Fiecare stejar simbolizează o poveste. Este povestea celor care au pus idealul naţional mai presus decât propria viaţă. Ei s-au jertfit pentru ca noi astăzi să trăim uniţi într-o singură ţară.

Asta ar trebui să înţeleagă şi cei care continuă să propage ură şi dezbinare chiar şi de Ziua Naţională. În timp ce – culmea! – vorbesc despre unitate! În timp ce vorbesc în pieţe pustii, pentru că prin eşecul lor le-au răpit românilor până şi bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie!

Ura şi dezbinarea nu vor câştiga niciodată! Momentul în care românii vor triumfa din nou şi îşi vor lua vieţile înapoi este foarte aproape!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Precizăm că şeful statului, Klaus Iohannis, a amintit cetăţenilor că în curând „vor avea din nou ocazia să-şi facă auzită vocea, prin vot, şi să aleagă un nou Parlament” şi a amintit că „de acţiunile fiecăruia dintre noi depinde ca tinerele generaţii să trăiască în pace, prosperitate şi stabilitate”.

„Dragi români,

Astăzi este nevoie, la fel ca în importantele momente pe care le cinstim de Ziua Naţională, de implicarea fiecăruia dintre noi. Scopul nostru trebuie să fie sprijinirea eforturilor în vederea depăşirii acestei perioade pline de provocări şi implicarea într-un nou angajament pentru viitor.

Nu va fi uşor, dar sunt sigur că împreună, cu energie şi responsabilitate, vom reuşi să ne apropiem, cu fiecare zi, de o revenire la vremuri normale.

În întreaga Românie am văzut poveşti copleşitoare despre oameni care îşi dau mâna pentru a-i ajuta pe ceilalţi, despre oameni care se oferă voluntari, despre oameni care donează continuu pentru spitale aflate în dificultate. Aceasta este unirea românilor din anul 2020!

Drumul nostru înainte nu va fi uşor. Împreună şi solidară cu partenerii săi europeni, România vede în această perioadă de criză momentul unei reporniri a energiilor sale pentru creştere şi prosperitate, pentru echilibru şi pace. Acum este momentul să formulăm strategii responsabile şi realiste, să reparăm acolo unde stricăciunile sunt profunde, să dezvoltăm proiecte ambiţioase şi de lungă durată acolo unde suntem în suferinţă de decenii.

Peste câteva zile, românii vor avea din nou ocazia să-şi facă auzită vocea, prin vot, şi să aleagă un nou Parlament.

E acel moment în care putem construi o Românie al cărei viitor să fie mai mult decât o promisiune, mai concret decât un vis şi mai aproape decât orizontul speranţelor noastre. Un Parlament cu oameni oneşti, mai muncitori, mai buni.

Găsesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea că ‘deplina libertate şi egala împărţire în puterea de stat a cetăţenilor este singura bază solidă a dezvoltării unui stat’.

De acţiunile fiecăruia dintre noi depinde ca tinerele generaţii să trăiască în pace, prosperitate şi stabilitate.

Amintind despre sacrificiul suprem al înaintaşilor noştri şi onorând memoria acestora, nu trebuie să ne temem de viitor. Viitorul îl construim împreună! La fel cum naţiunea română a depăşit atâtea momente dificile, sunt sigur că şi de această dată vom reuşi!

Uniţi, solidari şi hotărâţi vom trece cu bine şi peste această perioadă grea. Şi când această pandemie va fi depăşită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună şi vom spune că uniţi am învins şi că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniţi vom învinge!”, a declarat liderul de la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here