Băsescu îi dă lecţii premierului: Orban, fugi la palatul Victoria că ai lege să lupţi cu COVID-19!

0
40

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite premierului Orban că România are legislaţia necesară pentru a face faţă epidemiei/pandemiei de COVID-19.

În condiţiile în care PSD a reuşit să amâne în Parlament votarea pe legea carantinei şi izolării iar autorităţile se plâng că nu au pârghii legale pentru a-i opri pe cei iresponsabili să răspândească virusul, Băsescu îi atrage atenţia că o Hotărâre de guvern din 2009 permite punerea în aplicarea a Regulamentului Internaţional Sanitar 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din care guvernanţii pot vedea “cum se aplică regulile de carantină, izolare, cum se tratează suspectul de contaminare etc.”, scrie, pe Facebook, Băsescu, citat de Epochtimes-romania.com.

Loading...

Redăm postarea fostului preşedinte:

“Orban, fugi la palatul Victoria că ai lege să lupţi cu COVID-19!

Ieri seara, am avut o intervenţie la România Tv, în jurul orei 21:15 în care printre altele, am susţinut că România are legislaţia necesară pentru a face faţă epidemiei/pandemiei de COVID-19.

Am încercat, să explic, că Guvernul ar trebui să aplice HG 758 din 24 iunie 2009, pentru punerea în aplicare a Regulamentului Internaţional Sanitar 2005 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

De grabă ţipători, avocatul Abraham şi apărătorul hoţilor la achiziţiile de măşti, numitul Zară, au sărit ca arşi susţinând că Regulamentul OMS nu este aplicabil. Sunt convins, că şi dacă eşti un experimentat jurist ca Abraham şi dacă eşti amator ca Zară, nimic nu te opreşte să citeşti.

În Regulamentul care pentru domnii de mai sus menţionaţi nu este bun, la pag.38, art.66, alin.3 se precizează:

”La intrarea în vigoare a prezentelor reglementări, directorul
general transmite copii certificate secretarului general al
Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru înregistrare în conformitate
cu articolul 102 din Carta Naţiunilor Unite”.

Articolul 102 din Carta Naţiunilor Unite la alin.1 precizează:

”Orice Tratat sau Acord Internaţional încheiat de orice membru al Naţiunilor Unite, după intrarea în vigoare, va fi cât mai curând posibil înregistrat la secretariat şi publicat de aceasta”. Regulamentul a intrat în vigoare la data de 15 iunie 2007.

Sus numiţii contestatari ai valabilităţii Regulamentului OMS şi a HG 758/2009, sunt politicos invitaţi să pună mână pe carte.
România nu are nevoie de o nouă lege, are în vigoare o normă ONU cu putere de Acord Internaţional la care a aderat din anul 2009 iar Guvernul nu are decât să o pună în aplicare în strict acord cu formulările şi definiţiile din Regulamentul Internaţional de Sănătate 2005 al OMS.

Citind Regulamentul, vor descoperi ce înseamnă: „carantină”, „izolare”, „suspect”, „afectat”, „autoritate competentă”, ”urgenţă de sănătate publică” şi mai ales vor înţelege cum se aplică regulile de carantină, izolare, cum se tratează suspectul de contaminare etc.

Lectură plăcută incompetenţilor!

PS – la momentul emiterii HG 758/2009 alte 168 de state adoptaseră Regulamentul OMS.”

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here