Barna anunță câți bani au pompat PSD si PNL în televiziuni: „De asta leșină Prelipceanu și Gâdea”

0
191

Potrivit Aktual24.ro, Copresedintele USRPLUS Dan Barna a declarat, duminica, intr-o discutie online ca Mihai Gadea (Antena 3) si Cosmin Prelipceanu (Digi24) ii „crucifica” si ii „umple de zoaie” pe reprezentantii USRPLUS pentru ca primesc bani de la PSD si PNL.

„Noi nu avem 16 milioane sa dam la televiziuni cum a dat in prima jumatate de an PSD-ul. (…) Pe prima jumatate de an, din subventie, PSD a cheltuit 16 milioane de lei, bani din subventie, pe factura, la televiziuni, PNL – 8 milioane de lei, bani pe factura la televiziuni, noi 450.000 de lei boost-uri pe Facebook pentru mesajele si comunicatele partidului. Deci, 16 milioane fata de jumatate de milion… de asta lesina si Prelipceanu si Gadea sa ne crucifice si sa ne umple de zoaie”, a explicat Dan Barna intr-o discutie cu senatorul USRPLUS Irineu Darau.

PSD a refuzat sa prezinte detaliat cum a cheltuit cele 16 milioane de lei pentru presa si propaganda, desi sumele reprezinta bani publici. Conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, PSD a cheltuit in ultimii doi ani peste 430 de milioane de lei (peste 100 de milioane de dolari).

Partidele care primesc bani de la bugetul de stat prin intermediul subventiei aloca sume consistente pentru promovarea in spatiul media. PSD a folosit in primele sase luni ale acestui an, care nu este unul electoral, aproape jumatate din suma incasata de la Autoritatea Electorala Permanenta in acest scop, scrie Europa Libera.

Cu toate acestea, in mediul online sau la televiziuni nu au aparut semne distincte care sa indice faptul ca anumite articole sau spatii de emisie ar fi beneficiat de finantare din partea social-democratilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here