Așa țară, așa conducători: Mădălin Voicu, numit secretar de stat de premierul Ciucă

0
149

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit joi pe Mădălin Voicu în funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, scrie G4Media.ro.

Voicu (69 de ani), de profesie violonist, a mai fost secretar de stat la Cultură în guvernul Dăncilă și a fost deputat în perioada 1996 – 2020.

În 2012 a depus împreună cu parlamentarul Nicolae Păun un proiect legislativ de grațiere a pedepselor cu închisoare până la 6 ani, care a stârnit un scandal major. Proiectul a picat în Parlament.

El a fost un obișnuit al emisiunilor și publicațiilor de cancan grație deselor scandaluri în care a fost implicat.

Într-un interviu din septembrie 2019, Mădălin Voicu califica Facebook și WhatsApp drept ”cancer” și ”droguri” dăunătoare pentru tineri. El spunea la acel moment ”ferească Dumnezeu să iasă Iohannis președinte încă un mandat”.

Madalin Voicu este urmarit penal in dosarul „Frauda la Partida Rromilor”.

El este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In acelasi dosar mai este acuzat si fostul deputat Nicolae Paun, pentru ca fondurile europene din doua programe privind integrarea rromilor ar fi fost folosite in alte scopuri decat cele declarate, inclusiv in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012.

Dosarul a fost trimis in judecata de catre procurori insa instanta suprema a decis, pe 26 noiembrie 2016, sa retrimita dosarul la DNA, pentru refacerea urmaririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here