Viktor Orban devine din nou admirat de români: Budapesta reactioneaza furioasa dupa ce UE a cerut ca migrantilor sa li se ofere drept de vot

0
164
epa08268728 Hungarian Prime Minister Viktor Orban attends a press conference during the Visegrad Group (V4) summit in Prague, Czech Republic, 04 March 2020. The extraordinary summit will focus on the ongoing novel coronavirus outbreak in Europe. EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Viktor Orban a devenit foarte popular în rândul românilor (chiar și al celor mai naționaliști) cu precădere în momentele când acesta luptă contra unor legi sau criterii impuse de normele europene.

Culmea, aceeași români „bat în retragere” și-l numesc trădător atunci când acesta a  impus vaccinarea obligatorie a personalului din cadrul medical, de exemplu. Tragem deci concluzia că românii te simpatizează doar atunci când le spui sau faci doar ce vor ei, de fapt. Cazul de mai jos, se preconizează a fi unul!

Pozitia guvernului ungar este aceea ca „soarta ungurilor trebuie sa fie decisa doar de unguri”, a afirmat Menczer, adaugand ca astfel de decizii „nu ar trebui luate de Bruxelles sau de migranti”.

Mai devreme saptamana aceasta, Menczer a criticat alte prevederi ale planului de actiune al UE si a exprimat pozitia guvernului de la Budapesta, conform careia „migratia nu trebuie gestionata ci stavilita, iar ajutorul trebuie directionat acolo unde aceste probleme apar”.

Vineri, Curtea Constitutionala a Ungariei a stabilit ca Budapesta are dreptul sa aplice propriile masuri in domeniile in care Uniunea Europeana inca nu a luat masurile necesare pentru o implementare comuna a regulilor blocului.

Decizia a venit dupa ce guvernul premierului Viktor Orban a contestat o hotarare a CJUE (Curtea de Justitie a UE), emisa in decembrie 2020, care condamna tara sa pentru incalcarea dreptului de azil pentru migranti. Instanta suprema ungara a subliniat in acelasi timp in decizia de vineri ca nu este „in masura sa conteste hotararea CJUE si nici sa examineze primatul dreptului european”.

Premierul ungar, cunoscut pentru luarile sale ferme de pozitie impotriva imigratiei masive in Europa, a comentat in interventia sa saptamanala de vineri la radioul public, chiar inainte de anuntarea deciziei Curtii Constitutionale, ca in cazul in care aceasta va fi in favoarea guvernului sau el va insista ca UE sa-si reformeze regulile cu privire la imigratie.

Dupa comunicarea deciziei Curtii Constitutionale, Orban a notat ca, in disputa cu Bruxelles privind migratia, guvernul ungar trebuie sa urmeze hotararile acesteia. „Ne-am angajat sa slujim poporul ungar si Constitutia ungara, nu pe birocratii de la Bruxelles”, a punctat Viktor Orban.

Sursa știre : Aktual24.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here