VIDEO Zeci de maşini sunt blocate pe drumul Suceava – Botoşani. Şofer: „Stau pe loc de două ore, am sunat la 112. N-am căldură în maşină”

0
45

Mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în trafic, pe DN 29, Suceava – Botoşani, miercuri, 5 februarie. Din cauza vântului, zăpada a fost spulberată pe carosabil. Din spusele conducătorilor auto, un singur utilaj de intervenţie a curăţat drumul, în zona Baisa, potrivit informațiilor furnizate de Adevărul.ro.

Corneliu Acasandrei este unul dintre şoferii care au rămas blocaţi în trafic, pe DN 29, Suceava – Botoşani, în zona localităţii Baisa. El ne-a spus că vântul bate cu putere şi face initulă intervenţia utilajelor.

Loading...

Pe de altă parte, în cele două ore pe care le-a petrecut stând pe loc în trafic sau înaintând câte cinci metri, conducătorul auto a reuşit să vadă un singur utilaj care curăţa drumului.

Şoferul ne-a mai spus că a sunat la 112 ca să ceară sprijin şi că-i este frig în maşină. „Am fost direcţionat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, unde mi s-a spus că se cunoaşte situaţia şi se lucrează la deblocare”, ne-a spus Cornel.

Ciprian Harja este un alt şofer blocat în trafic. El a declarat pentru “Adevărul” că în 60 de minute a reuşit să înainteze aproximativ 300 de metri. „Am plecat din Botoşani la ora 17.10. Într-o oră am înaintat 300 de metru. Am înţeles că nişte băieţi isteţi au depăşit coloana şi s-au blocat la baza pantei. Au coborât două maşini de deszăpezire, dar nimic nu se întâmplă. Sunt minus patru grade, iar vântul suflă cu peste 80 de km/oră”, ne-a declarat Ciprian.

Probleme sunt şi în alte zone ale judeţului Suceava. Pe drumul naţional Suceava – Rădăuţi se circulă cu dificultate. Stratul de zăpadă este destul de gros.

Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Suceava, Diana Găşpărel, a declarat că din cauza unor arbori căzuţi pe linia de cale ferată, traficul feroviar este blocat la Coşna. „Este blocat tronsonul de cale ferată în zona Grădiniţă-Coşna din cauza copacilor căzuţi. Trebuie să treacă două trenuri Interregio. Circulatia e închisă”, a arătat sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roşu de vreme severă imediată pentru zona de munte a judeţului Suceava.Potrivit ANM avertizarea este valabilă de la ora 18:00 până la ora 23:00.

Traficul rutier pe ruta Suceava – Botoșani în continuare blocat.

Publicată de Viva FM Suceava pe Miercuri, 5 februarie 2020

Este vizată zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala viscol puternic, vânt cu rafale de 140…160 km/h

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here