VIDEO. Zeci de camioane ale armatei Federaţiei Ruse, surprinse în drum spre Belarus

0
40

Zeci de camioane „Ural” şi „Kamaz”, fără numere de înmatriculare, care aparţin Gardei Naţionale a Federaţiei Ruse, au fost surprinse în timp ce se deplasau în direcţia frontierei Belarusului, scrie Conflict Intelligence Team, pe pagina de Facebook.

Camioanele ar fi fost văzute la doar 83 de kilometri de graniţa cu Belarus. De asemenea, au fost surprinse câteva SUV-uri militare.

Loading...

Potrivit estimărilor celor de la CIT, autovehiculile respective care s-ar îndrepta spre Belarus au capacitatea de a transporta circa 600 de militari.

Amintim că în cadrul unui dialog telefonic, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a spus preşedintelui Lukaşenko că Moscova este pregătită să ofere Belarusului asistenţă militară în concordanţă cu un pact militar colectiv şi că asupra ţării sunt exercitate presiuni externe.

Unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ucraineni, Dmitri Gordon, fondatorul portalul de ştiri gordonua.com, îi avertizează pe belaruşii care în aceste zile protestează împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko, despre faptul că trebuie să fie foarte precauţi pentru că Vladimir Putin doreşte haos în Ucraina şi va încerca să profite de criza actuală ca să destabilizeze şi mai mult situaţia şi eventual să intervină militar în Belarus.

Știre de ultimă oră:

Guvernul de la Minsk a demisionat! 

Decretul privind demisia Cabinetului de miniştri a fost semnat sâmbătă 15 august, de preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Potrivit decretului, Guvernul şi-a depus demisia în conformitate cu Constituţia Belarusului, ca urmare a alegerilor prezidenţiale. În Belarus, preşedintele ţării este cel care numeşte în funcţie Cabinetul de miniştri.

Demisia Guvernului belarus are loc pe fundalul protestelor de sute de mii de cetăţeni, organizate împotriva preşedintelui Lukaşenko, a grevelor de la cele mai importante uzine din ţară şi de la unele televiziuni publice.

Sursa știre : Adevărul.ro

Apasă butonul de mai jos și in intră în comunitatea noastră!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here