VIDEO. Scandal la Iași, la moaștele Sfintei Parascheva. Credincioșii furioși, fără mască, se ceartă cu jandarmii

0
178

A fost scandal azi la Iaşi, în faţa Catedralei Mitropolitane din Iași, un scandal care a continuat însă și miercuri, în ciuda sărbătorii.

Oamenii s-au certat cu jandarmii, care nu i-au lăsat să intre în biserică să se roage la moaştele sfinte. Pelerinii s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță şi le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică. Din cauza pandemiei, autorităţile au decis ca anul acesta să poată intra la moaştele Sfintei Parascheva numai locuitorii oraşului Iaşi.

Scandalul s-a întețit la Iași. Este un adevărat haos la Iași, în fața Catedralei Mitropolitane. Oamenii, fără măști, stau înghesuiți, huiduie și se ceartă cu jandarmii, cărora le cer socoteală că nu sunt lăsați să ajungă la moaște. Iată imaginile:

Se încearcă intrarea prin forță, la Iași!!

Publicată de Generatia „Feisbuc” & Diaspora Romaneasca pe Miercuri, 14 octombrie 2020

Credincioșii, înfuriați că nu pot primi împărtășania la slujba de miercuri

Miercuri dimineața, atmosfera din fața Catedralei Mitropolitane s-a încins din nou. După ce Înalt Preasfințul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a anunțat de pe scena unde se oficiază liturghia că nu se va putea da împărtășania pentru cei care asistau la slujbă, foarte mulți dintre oamenii care se aflau dincolo de gardurile de protecție, care nu au putut să intre în perimetrul securizat, au început să vocifereze destul de violent și au huiduit.

Jandarmii au încercat să îi potolească, pentru ca slujba să se desfășoare în continuare în liniște. Nu toată lumea este multumită însă de măsurile restrictive care sunt în vigoare până joi inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here