VIDEO | Protest în Târgu Mureș față de declarațiile lui Dorin Florea. S-a cerut demisia primarului

0
57

Peste 100 de persoane, majoritatea de etnie romă, au protestat, vineri, în fața Primăriei Târgu Mureș față de declarațiile primarului Dorin Florea privind anchetele sociale obligatorii, cerând demisia acestuia din funcție, scrie Mediafax.

Participanții la protestul organizat de Platforma civică Aresel (Ajunge) s-au adunat, vineri, în fața Primăriei Târgu Mureș și au scandat „Demisia”, „Rușine să vă fie”, „Aresel, puterea romilor”.

Loading...

„Aresel! (ajunge – în limba romani- n.r.) nazismului electoral, rasismului și discriminării manifestate de primarul Dorin Florea. Nu este permis ca un primar să spună astfel de lucruri despre cei pe care îi reprezintă. Credem că este de datoria noastră, ca societate, să fim solidari în amendarea unor astfel de derapaje periculoase ale aleșilor. Îngrijorarea noastră este cu atât mai justificată cu cât un astfel de discurs incită la ură de clasă și de rasă, în condițiile în care Constituția și legile României protejează drepturile omului și, implicit, drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale. Cerem demisia primarului Dorin Florea”, a declarat unul dintre participanți.

Publicată de Aresel pe Vineri, 17 ianuarie 2020

Potrivit acestuia, edilul orașului propune politici publice de control a vieții private și de purificare socială, „inspirate de doctrina și politicile naziste”. Manifestarea a fost autorizată de Primăria Târgu Mureș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here