Video. Piedone, judecat în Dosarul Colectiv, despre cei care l-au votat: ”Proști, dar mulți!”

0
194

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti pentru a participa la dezbaterile în dosarul ″Colectiv″⁣ în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare.

Înainte de a intra în sala de judectă, Piedone a fost întrebat de jurnaliști cum le răspunde celor care îl critică pentru faptul că vrea să fie din nou primar în București, de această dată în sectorul 5 – chiar dacă a fost deja condamnat în primă instanță.

Nervos, Piedone le-a reproșat jurnaliștilor că nu trebuie să îi numească ”proști” pe cei care l-au votat în 27 septembrie, deși .. nimeni nu a pronunțat acest cuvânt.

”Dreptul de vota este un drept pe care și eu și dumneavoastră și toată lumea astăzi îl avem. Este democrația cea mai pură într-un stat de drept dacă este de drept. Să lăsăm justiția să își spună cuvântul. Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic, dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spunea cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii. Și nu-i faceți proști, nu-i faceți inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac. Știu ce fac. În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și cetățean o dorește să o aibe. Am candidat și de astăzi începând din respect pentru dumnevoastră, pentru cetățeni.” – a spus fostul primar al sectorului 4.

În continuare, la fel de nervos, Piedone le-a spus jurnaliștilor că, dacă și-ar da ”microfoanele jos”… ar deveni oameni și ar ști că el a semnat acea autorizație pentru Clubul Colectiv în baza unei legi.

”Și sunt ferm convins că dacă v-ați da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți că peste 3500 de primari ai României, la vremea respectivă și cu mine, am semnat în baza unei legi. Am respectat legea și sunt condamnat. Ce s-a întâmplat după Colectiv? Ce s-a întâmplat, oameni buni? S-a schimbat legea?” – a spus Piedone.

Piedone, despre cei care l-au votat acum: Sunt proști, dar mulți, Măria vostră! Mulți! Mulți!

În discuția lui Piedone cu presa a intervenit și protestatarul Marian Ceaușescu, care a ținut să-l întrebe pe acesta de ce nu și-a respectat promisiunea făcută în 2015, imediat după tragedia din Colectiv, când a spus că se retrage din viața politică și nu va mai fi primar. Iar Piedone i-a răspuns. În opinia sa, chiar dacă cei care l-au votat sunt numiți de către unii ”proști” … ”sunt proști, dar mulți”.

”Din simplul fapt că în 5 ani de zile, în România, și asta încercam să vă spun tuturor, nu s-a schimbat absolut nimic. Legea care trebuia schimbată. Nu în fața unei prăvălii, restaurant sau chiar instituții publice să scrie o pancardă pe care intri pe propria răspundere. Pe propria răspundere am eliberat și eu acea declarație a agentului economic în acel local, bar vânzare băuturi alcoolice 80 de locuri la mese.

Sunt nevinovat, oameni buni. Sunt nevinovat, cum nevinovat .. de ce am candidat? Și Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetățenii, care .. mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, dar mulți, Măria vostră! Mulți! Mulți!” – a declarat Piedone.

Publicată de Ceausescu Marian pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Un nou termen în procesul Colectiv

La primul termen de judecare a apelului, din 18 septembrie 202, Cristian Popescu Piedone nu s-a prezentat la proces, el susținând atunci că se află în izolare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here