Video. Peste 25.000 de tineri la o petrecere in Madrid. Politia s-a declarat neputincioasa

0
136

Aproape 25.000 de persoane au participat la o petrecere in aer liber pentru a marca redeschiderea unei universitati la Madrid, fara a respecta restrictiile anti-Covid, iar politia spaniola a recunoscut ca a fost luata prin surprindere de aceste fapte, informeaza news.ro.

Potrivit presei spaniole, aceasta este cea mai mare adunare de acest gen de la inceputul pandemiei, cand adunarile in aer liber au fost interzise. „Au fost mii de oameni in campusul Universitatii Complutense, aproximativ 25.000” in noaptea de vineri pana sambata, a explicat intr-un comunicat politia municipala, precizand ca evenimentul pare sa fi fost organizat prin WhatsApp.

Imaginile postate pe retelele de socializare arata o multime compacta de tineri care beau si danseaza, aproape toti fara masti. „Fara avertisment prealabil din partea universitatii si nici timp pentru pregatirea unei operatiuni adecvate, dispersarea unei adunari de aproximativ 25.000 de oameni este o sarcina aproape imposibila”, a anuntat politia, adaugand ca nu a sosit decat dupa miezul nopții.

Sustinuta de drone si ramanand in campus pana in zori, politia s-a limitat sa mentina calmul si sa evite orice incident grav, in special pe caile de acces si in transportul public. La sfarsit de saptamana, politia din Madrid desfasoara in mod regulat 200 de ofiteri suplimentari pentru a dispersa serile de baut in aer liber, cunoscute sub numele de „botellones”.

O adunare de acest fel a avut loc in aceeasi noapte la Barcelona, ​​unde aproximativ 8.000 de tineri au participat la o petrecere in campusul universitatii autonome a orasului, a declarat rectorul pentru radioul catalan RAC1.

Desi Spania a ridicat o serie de restrictii anti-Covid, oamenii inca trebuie sa poarte o masca in aer liber daca nu pot fi la cel putin 1,5 metri de cei din jur. Si adunarile mari raman interzise, ​​desi numarul participantilor variaza de la o regiune la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here