Video. Ministrul Predoiu “duce Justiția cu preșul” când vine vorba despre desființarea Secției Speciale?

0
60

Declic a fost la Ministerul Justiției pentru a-l arăta pe ministrul Predoiu cum duce Justiția cu preșul, mai ales când vine vorba de desființarea Secției Speciale.

Cătălin Predoiu anunța zilele trecute că pune pentru a treia oară în dezbatere publică proiectul pentru desființarea Secției Speciale.

De data aceasta, vine la pachet cu alte modificări aduse legilor Justiției și a stabilit un termen de consultare publică de 6 luni.

Așadar, ministrul care anunța anul trecut desființarea urgentă a Secției Speciale, amână la infinit soluția cerută de cetățeni și de Comisia de la Veneția.

Declic nu se opune dezbaterii publice, dar aici e vorba de o mascaradă.

Ministrul Cătălin Predoiu a făcut un proiect pe care l-a pus prima dată în dezbatere publică în februarie 2020. Apoi, l-a uitat în sertar.

În urma solicitării Declic, ministerul a organizat în iunie o dezbatere la sediul MJ, la care au trimis puncte de vedere și asociațiile de magistrați.

La discuția din luna iunie, ministrul Cătălin Predoiu ne spunea că proiectul a fost finalizat de experții din minister, dar că așteaptă să aibă majoritate ca să îl trimită în Parlament. Promitea că în septembrie, după alegeri, va merge cu proiectul în Parlament.

Acum, 3 luni mai târziu, ministrul Justiției anunță că același proiect va mai sta 6 luni în dezbatere. Așadar, un proiect pe care îl considera perfect și pentru care toată lumea a trimis puncte de vedere are acum nevoie de încă 6 luni pentru dezbatere.

Suntem la Ministerul Justiției, unde organizăm o acțiune de protest inedită față de modalitatea în care Cătălin Predoiu…

Publicată de Declic pe Luni, 5 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here