VIDEO Kazahstanul, în pragul războiului civil! Ultimele informații

0
143

Kazahstanul a fost aruncat în haos. Manifestaţiile care au început paşnic şi au fost declanşate de creşterea preţurilor la gazul petrolier lichefiat (GPL) s-au transformat rapid într-o revoltă naţională.

Shaun Walker, jurnalist la The Guardian specializat pe Europa de Est, a publicat pe contul său de Twitter scene incredibile surprinse în Aktobe, unul dintre principalele oraşe din Kazahstan.

În imagini se poate observa cum protestatarii „au spart” cordonul de securitate format din forţele de ordine folosind o maşină pe post de „berbec”. Shaun Walker susţine că a găsit imaginile pe Telegram şi a precizat că nu cunoaşte sursa originală a videoclipului.

Kazahstanul este în pragul războiului civil

Kazahstanul este în pragul războiului civil. Valul de violenţe provocat de dublarea preţului la carburanţi ia amploare de la o oră la alta. Manifestanţii au luat cu asalt primăria, clădirile guvernamentale şi aeroportul din Alma Ata.

Zeci de oameni au fost ucişi în timpul confruntărilor sângeroase. 13, doar din rândul Poliţiei. 100 de români sunt blocaţi acolo, iar Ministerului Afacerilor Externe de la noi ţine legătura cu ei. Între timp, Rusia a trimis trupe care să oprească revolta sângeroasă.

Haosul a luat amploare pe străzi, după atacul primăriei din Alma Ata. Poliţiştii au folosit grenade şi gaze lacrimogene, dar nu au putut să oprească mulţimea furioasă.

Peste două milioane de protestatari au mers apoi spre reşedinţa prezidenţială şi spre aeroport, unde au folosit ce au avut la îndemnână pentru a distruge totul în jur. În special foc. „Instigarea la atacarea birourilor autorităților civile și militare este absolut ilegală”, a declarat Kassym-Jomart Tokayev, preşedinte Kazahstanului.

Sursa știre : observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here