VIDEO Boșutar mai face o „victimă”! Polițiștii au confiscat un camion care transporta ilegal material lemnos pe raza comunei Panaci, datorită activistului

0
129

Potrivit Ziardesuceava, în seara de 8 decembrie 2021, pe la ora 22.00, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a sunat la 112 și a anunțat faptul că pe raza satului Păltiniș, din comuna Panaci, are loc un transport ilegal de material lemnos.

La fața locului polițiștii au identificat două ansamble de vehicule, unul încărcat cu material lemnos, iar altul neîncărcat cu material lemnos. În apropierea ansamblului de vehicule neîncărcat au fost descoperiți mai mulți bușteni lăsați pe marginea drumului.

Ansamblul de vehicule încărcat cu lemne a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, iar materialul lemnos care se regăsea pe acesta a fost inventariat. În urma inventarierii a rezultat un volum total de 19,38 metri cubi de lemn rotund din specia rășinoase, în valoare de peste 3.000 de lei. Pe urmă, materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia depozitului menționat. Pentru acest transport nu exista niciun aviz emis.

În cazul lemnelor abandonate de pe marginea drumului, autoritățile au constatat faptul că acestea au legătură cu aceeași cauză. Așadar, și respectivii bușteni au fost inventariați, rezultând cantitatea de 12,83 metri cubi, în valoare de peste 2.700 de lei. De asemenea și acest material lemnos a fost confiscat, fiind predat pădurarului Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Polițiștii au confiscat autoutilitara care a fost depistată transportând lemnele ilegal. Camionul aparține SC Silvarun SRL, din Vatra Dornei, administrată de către Marian Marinca. Obiectul de activitate preponderent al firmei menționate este „taierea si rindeluirea lemnului”.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transport de material lemnos în volum de peste 10 metri cubi neînsoțit de documente specifice de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here