Video. Au distrus orașul: strigăt disperat de ajutor din Mariupol, oraş „şters de pe faţa Pământului” de bombardamentele ruseşti

0
81

Un ofiţer de poliţie ucrainean din Mariupol a avertizat că oraşul-port asediat a fost „şters de pe faţa pământului” şi a cerut preşedinţilor Joe Biden şi Emmanuel Macron să ofere ţării sale un sistem modern de apărare aeriană, transmite News.ro, care citează AP.

Într-un video înregistrat pe o stradă plină de moloz, în care se vede fum ieşind din mai multe clădiri şi se aud zgomote care par a veni de la explozii, ofiţerul de poliţie din Mariupol Michail Vershnin le-a spus preşedintelui SUA Joe Biden şi preşedintelui francez Emmanuel Macron că au promis ajutor, „dar ceea ce am primit nu este chiar aşa”.

„Copii, bătrâni mor. Oraşul este distrus, a fost şters de pe faţa pământului”, a spus el, vorbind în rusă.

„Aţi promis ajutor, daţi-ne acel ajutor! Biden, Macron, sunteţi mari lideri. Fiţi până la capăt”, mai spune ofiţerul.

Vershnin a menţionat că oraşul se confruntă cu soarta oraşului sirian Alep, care a fost distrus în 2016 într-un asediu susţinut de ruşi în timpul revoluţiei din Siria, transformată în război civil. Primarul din Mariupol a anunțat că luptele au ajuns în centrul orașului. De cealaltă parte, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel Moscovei, prin care îi cere lui Vladimir Putin să discute despre „pace şi securitate”, în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că țara a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov. De asemenea, o bază militară a fost în totalitate devastată la Nikolaev, în sudul Ucrainei, după un nou atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here