Veteranii războiului moldo-rus de la Nistru, din nou la protest

0
67

Veteranii războiului moldo-rus de la Nistru au anunțat că vor organiza un nou protest față de guvernarea de la Chișinău. Evenimentul ar urma să aibă loc duminică, 19 iulie, cu începere de la ora 10:00, potrivit informațiilor furnizate de Infoprut.ro

Combatanții s-au arătat indignați de atitudinea autorităților față de protestul de joi, 16 iulie 2020. Ei nu înțeleg de ce nu a fost posibilă o discuție cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, dar și cu deputații coaliției de guvernare PSRM-PDM.

Totodată, organizatorii au prezentat actul care ar demonstra că manifestația de duminică este una autorizată și urmează să aibă loc între orele 10:00 – 18:00. Veteranii au subliniat că vor protesta până când revendicările lor vor fi îndeplinite și s-au declarat apolitici.

Amintim că zeci de veterani ai conflictului armat de pe Nistru au protestat joi, 16 iulie 2020, în fața Parlamentului de la Chișinău. Manifestanții au cerut demisia conducerii Republicii Moldova, înlăturarea posturilor ilegale din Zona de Securitate de pe Nistru, dar și o serie de revendicări printre care polița de asigurare gratuită, reducerea vârstei de pensionare a veteranilor până la 55 de ani, tratamente la sanatorii, etc.

Anunț de ultimă oră al veteranilor.Duminică 19 iulie la ora 10 toți cetățenii sunt așteptați la protest în centrul…

Publicată de Democrația Acasă pe Vineri, 17 iulie 2020

Spre seară, când protestatari au vrut să instaleze corturi în fața Legislativului au avut loc altercații cu forțele de ordine. Veteranii au fost bruscați, târâți pe jos și umiliți de polițiști, iar câțiva dintre ei au fost încătușați. Ulterior, presa de la Chișinău a scris că toți veterani reținuți au fost eliberați, după ce au fost audiați. Ei riscă să fie amendați pentru că au încălcat ordinea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here