Vă spun din start că nu e România! Țara unde vaccinul anti-coronavirus este gratis pentru toți cetățenii. Ministerul sănătății se gândește inclusiv la străini

0
47
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Țara care oferă gratuit un vaccin anti-coronavirus pentru fiecare locuitor al său este Japonia, care a emis vineri un act oficial în acest sens.

La momentul la care va fi disponibil, guvernul japonez va asigura câte o doză de vaccin pentru fiecare locuitor al insulei. Sunt însă incertitudini expuse de cercetătorii din lume, care arată că pentru unele vaccinuri aflate acum în faza III de testare, pe oameni, sunt necesare două doze la un interval de timp pentru o imunizare eficientă.

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii japonez a precizat că urmează să se decidă oficial dacă măsura se va aplica şi cetăţenilor străini rezidenţi în Japonia, arată agențiile de presă Kyodo și Agerpres.

Guvernul japonez încearcă să asigure suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 disponibile în prima jumătate a lui 2021, pentru a fi administrate întregii populaţii. În acest sens vor fi alocaţi 671,4 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari americani).

Japonia a negociat cu producătorul britanic de medicamente AstraZeneca şi cu cel american Pfizer să primească 120 de milioane de doze de vaccin de la fiecare dintre cele două companii, atunci când vaccinurile vor fi gata pentru administrare pe scară largă.

De asemenea, guvernul japonez negociază cu compania americană Moderna pentru cel puţin 40 de milioane de doze.

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here