Un elev vinde pe internet testele de salivă: „Nu am ce să fac cu ele”. Cele pozitive sunt contrazise de testele PCR

0
184

Mult aşteptatele teste de salivă dau cu virgulă. După prima zi de testare, 86 de elevi au fost depistaţi pozitiv. Jumătate dintre ei au făcut şi testele PCR care, culmea, au arătat altceva decât testele de salivă.

Avem 86 de elevi depistați pozitiv. Și 38 de copii cu rezultatele testelor PCR deja. Cam aşa arată datele acum. 22 au primit rezultat negativ, deși la testul de la școală au ieșit pozitivi. Alți 16 au fost pozitivi, la fel ca la testul pe bază de salivă.

Este motivul pentru care asociaţiile de părinţi cer renuntarea la aceste teste pe bază de salivă, care mai mult îi derutează. Rezultatele lor nu sunt concludente. În plus, există deja și o plângere penală vizavi de această situație. Între timp, următorul lot urmează să ajungă în şcoli, aşa cum a fost promisiunea autorităţilor.

Este un elev de clasa a zecea din Timişoara care s-a gândit să facă nişte bani de buzunar: „Să fiu sincer mi-a dat în plus de la școală și n-am ce face cu ele, eu sunt la liceu… Și atunci am zis să scap de ele”. Şi nu e singurul.

Într-un alt anunț, două teste sunt vândute cu 50 de lei, doar în București.

„2 teste salivă Covid, sigilate, sterile, ambalate și gata de utilizat pentru toți cei care au dubii în privința virusului”, este descrierea unei alte oferte.

Anunţurile de pe platformele de vânzări au explodat în ultimele zile. „Media de anunțuri adăugate a crescut la 11. Noi nu acceptăm aceste anunțuri, ele sunt respinse atât prin sistemele noastre automate, cât și prin verificările suplimentare”, a declarat Aida Ionescu, reprezentanta unui site de vânzări.

Surse: Antena 3, observatornews.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here