Tudorel Toader, bucuros ca judecatorul Danilet a fost exclus din magistratura: „L-am avut student, a devenit un comediant in Justitie”

1
143

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei in Regimul PSD-Dragnea, isi manifesta satisfactia ca judecatorul Cristi Danilet a fost exclus din magistratura sustinand ca acesta este un „comediant in Justitie”.

„L-am avut student. Danilet a devenit comediant in Justitie, el este cel mai activ politician din Justitie. Eu sunt surprins ca l-a exclus din magistratura, dar sunt surprins ca l-a exclus atat de tarziu, pentru ca el n-are profilul si structura unui magistrat de cariera”, a declarat Toader la Aleph News.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca decizia de excludere din magistratura a judecatorului Cristi Danilet este „destul de stranie”, punctand ca aceasta putea fi analizata mult mai in profunzime.

„Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot sa comentez deciziile care se iau in CSM, care, conform Constitutiei, garanteaza independenta justitiei. Totusi, cred ca se putea analiza mult mai in profunzime aceasta chestiune. Oricum, nu este definitiva, exista calea Inaltei Curti, care probabil va fi sesizata – asa am inteles din media – si care va reanaliza aceasta chestiune”, a declarat, joi, seful statului, la Bruxelles, inainte de a participa la reuniunea Consiliului European.

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis, luni, excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, pentru manifestarile pe care le-ar fi avut pe mai multe retele de socializare, noteaza sursa citata.

Decizia nu este definitiva.

Danilet sustine ca excluderea sa din magistratura a fost decisa de CSM pentru doua filmulete publicate anul trecut pe Tik Tok, care nu au legatura cu Justitia si profesia de magistrat, ci se refera la viata privata.

Reactii cu privire la aceasta decizie au avut si Comisia Europeana si Ambasada SUA in Romania.

Sursa știre : Aktual24.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here