Traian Băsescu cere revenirea la starea de urgenţă: Românii cred mai mult ce le zice Sputnik decât ce le spune Guvernul

3
1152

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat extrem de dezamăgit de modul în care românii nu respectă nicio regulă de protecţie, cerându-i actualului preşedinte Klaus Iohannis să reinstaureze starea de urgenţă.

„Cer revenirea la starea de urgenţă. Singura soluţie, nu văd alta, atâta timp cât starea de alertă a fost golită de orice conţinut pe bună dreptate. N-are ce căuta în acţiunea guvernamentală.

Trebuia să se rămână la starea de urgenţă prin decret. Nici măcar cele mai civilizate state n-au reuşit să rezolve problema prin autoizolare voluntară”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Principalele declaraţii ale fostului preşedinte:

Trebuie să intervină forţa de impunere de către stat a unor politici în momente de criză. Soluţia corectă e stare de urgenţă, preşedintele să stabilească în decret limitările şi timpul cât vor funcţiona.

CCR pe bună dreptate a lăsat Guvernul fără niciun instrument. Discutăm de varianta în care ajungi la un anumit stadiu al relaxării. Ar trebui introduse în această stare de urgenţă măsurile de relaxare, cu păcănelele deschise, dar să fie decret şi stare de urgenţă.

Pandemia poate să revină cu o forţă care nu o să ne placă, oricum preşedintele a vrut să scape mult prea repede de responsabilitate. Credeţi că actualul Guvern poate să treacă ceva ce i-ar fi favorabil? Uitaţi-vă la cum arată Parlamentul.

Sunt incapabili să gestioneze o situaţie pe care să o facă să aibă cap şi coadă. O criză se gestionează văzând toţi paşii până la finalizarea crizei. Ei nu vad de pe o zi pe alta.

Propaganda rusă a reuşit în România să discrediteze, să spună că e o răceală, foarte mulţi oameni cred în asta. Românii cred mai mult ce le spune Sputnikul decât ce le spune Guvernul României.

Dacă în mandatul meu se întâmpla o astfel de eroare de relaxare, înainte ca populaţia să-şi înţeleagă misiunea aş fi ieşit, le-aş fi zis că CCR n-a fost de acord cu legea veche, reintroducem starea de urgenţă cu măsurile care sunt la momentul de faţă aplicabile.

3 COMENTARII

  1. Cerem suspendarea lui Băsescu din funcția de europarlamentar până justiția îl va declara definitiv TURNĂTOR pe TRÂNTORUL ăsta de lux!

  2. La cei care au 7 vile, pe domenii, le vine usor sa stea in carantina, la bloc in 50mp nu se mai poate. Si daca Basescu s-a facut ca ne conduce tara in 10 ani, ce a realizat?!?! Important sa ne luam masurile necesare in mod individual, asa cum se intampla in toate tarile civilizate, ca nu suntem papuasi !!!

  3. Ba Traiane, da salariul tau merge, NOI ce pixul meu face, daca nu muncim, voi furati bugetul Noi ce sa mai furam IZOLATI.. voi va plimbati, sau stati in LUX, noi in apt..BETON incalzit la 40″C, chiar vroiam sa merg acum si poate merg la alegeri pe PMP dar daca tot sunteti frati cu PNL ..nu stiu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here